Hivatalosan is a PlayStation 5 lett a Sony eddigi leggyorsabban fogyó konzolja

Azt eddig is tudtuk, hogy a Ps5 nagyon keresett termék, hiszen a boltok polcain a mai napig nem lehet vele találkozni, ám mostanra már egész sokan hozzájuthattak a következő generációs konzolhoz.

Tavaly novemberben érkezett meg a PlayStation 5, és természetesen az első pillanattól kezdve hatalmas sikert aratott a rajongók köreiben, hiszen még néhány exkluzív játék is kijött rá, amely valóban képes megmutatni a következő generációs hardver valódi tudását. A Sony most megerősítette, hogy mostanra már 10 millió darab játékkonzol talált gazdára, és ez bizony nagyon szép eredmény.

Bár több PlayStation generáció is elérte a 100 milliós eladást az évek alatt, ám az első 10 milliós eladást még egyik konzol sem érte el ennyire gyorsan. Itt azért megjegyeznénk, hogy ez a szám is erősen csalóka, hiszen ha nem lenne a globális chiphiány, és egyszerű lenne a konzol beszerzése, akkor bizony ennél jóval gyorsabban érték volna el az 10 milliós eladást.

Az eredményt egyébként Veronica Rodgers, az cég értékesítésért felelős alelnöke jelentette be. Véleménye szerint mindez a komoly innovációnak köszönhető, hiszen a villámgyors SSD, a különleges 3D hangzás és a különleges tulajdonságokkal bíró DualSense kontroller is vonzóvá teszi a konzolt a vásárlók számára. Sajnos a legtöbbeket érintő kérdésre nem tért ki, így nem tudtuk meg, hogy mikorra rendeződhet a most kialakult helyzet, és mikor juthatnak majd hozzá a játékosok a hőn áhított konzolhoz. Az biztos, hogy a következő években sem maradunk majd exkluzív játékok nélkül, hiszen nem kisebb címeken dolgoznak mint a God of War, a Gran Turismo 7 vagy a Horizon Forbidden West.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá