Hivatalosan is megerősítették a Xiaomi 11T Pro egyik jellemzőjét

Korábban már lehetett arról hallani, hogy a Xiaomi 11T Pro támogatni fogja a gyártó által fejlesztett villámgyors 120 wattos gyorstöltést, vagy ahogyan a Xiaomi hívja a HyperCharge-ot. Most a kínai vállalat egy Twitter posztban hivatalosan is megerősítette, hogy a készülék kompatibilis lesz ezzel a technológiával. 

A készüléket szeptember 15-én fogják leleplezni a nagyérdemű előtt, de már sok mindent lehetett előzetesen hallani róla. Többek között a 120 wattos HyperCharge metódus támogatását is megjósolták, és most a gyártó hivatalosan is megerősítette ezeket a szóbeszédeket. Az új töltési szabvány kétszer olyan sebes, mint a Mi 11 által támogatott 67 wattos megoldás. Maga az akkumulátor kapacitása nem fog változni, vélhetően ugyanazt az 5000 mAh-s telepet fogjuk kapni, arról pedig még nem esett szó, hogy támogatott lesz-e az indukciós táplálás, vagy sem. Az eredeti modell tölthető volt, mégpedig 67 wattos padokkal.

Érdekes, hogy a tweetben csak a Pro modell szerepel, így lehet, hogy most az alap verziót nem frissítik töltés szempontjából. Az eredeti Xiaomi Mi 11 55 wattos kábeles és 50 wattos vezeték nélküli töltőkkel volt táplálható, a széria részei voltak továbbá a Mi 11X és a 11X Pro is, ám ezek alacsonyabb kategóriás mobilok voltak, amiket legfeljebb 33 wattos adapterekkel lehetetett tölteni. A Xiaomi 11T Pro meg nem erősített információk alapján egy Qualcomm Snapdragon 888 lapkakészletből nyeri majd az erejét, akárcsak a korábbi modell. Az alapmodell, vagyis a Xiaomi 11T meghajtásáért egy MediaTek Dimensity chipset felelhet. Mindkét készülék az elődökhöz hasonlóan 120 Hz-es képernyővel büszkélkedhet majd.

Forrás: Xiaomi

Szólj hozzá