Idegesítő hiba miatt háborognak a legújabb iPhone-ok tulajdonosai

Úgy tűnik, hogy az újabb mobilok megjelenése nem is olyan egyszerű feladat, és lassan nem marad olyan készülék, ahol az indulásnál minden menetrendszerűen alakulna, ez alól pedig az Apple sem kivétel.

A netes fórumokat elöntötték a felháborodott, valamint tanácstalan felhasználók, akik a frissen vásárolt mobiljukra panaszkodnak. A probléma a vadonatúj iPhone Xs, illetve Xs Max telefonokat érinti, és eddig még nem is láttunk hasonlót.

Amikor a mobilt a töltőkábelre csatlakoztatjuk, a kijelzőnek be kellene kapcsolnia, hogy jelezze a töltés kezdetét, illetve megmutassa, hogy jelenleg hány százalékon áll az akkumulátor. Sajnos azonban rengetegen jelezték, hogy amikor csatlakoztatják a Lightning kábelt a készülékhez, akkor a kijelző nem kapcsol be, a töltés pedig nem indul el.

Tartós megoldás egyelőre nincs. Ha a hibába ütközünk amikor csatlakoztatjuk az iPhone-t a töltőhöz, akkor fel kell élesztenünk a telefont. Néhány felhasználónál azonban még ennél is rosszabb a helyzet, mivel nekik ez sem oldja meg a problémát, és mindössze a kábel újracsatlakoztatása után indul el a töltés.

Egyik kedvenc YouTube-os csatornánkon is tesztelték a jelenséget, és a kipróbált iPhone-ok kb. felén sikerült produkálni a hibát, ráadásul Lewis is belefutott olyan iPhone-be, amelyik a felélesztés után sem kezdett el tölteni.

Az biztos, hogy egy létező problémával állunk szemben, ám egyelőre nem derült ki, hogy hardveres, vagy szoftveres a dolog. Nem találtak semmi összefüggést, így kérdéses, hogy esetleg szériahibával van-e dolgunk. Az Apple még nem reagált, de sokan az iOS 12-nek tulajdonítják a hibajelenséget. Kíváncsian várjuk a fejleményeket, mert azért lássuk be, nem ezt várnánk egy 400-500 ezer forintba kerülő készüléktől.

Forrás: Phonearena

Szólj hozzá