Idén együtt érkezhet az iOS 17 és az iPadOS 17

Az Apple várhatóan ebben a hónapban egyszerre ad ki nagyobb szoftverfrissítéseket a támogatott iPhone és iPad modellekre, ellentétben a tavalyi gyakorlattal, amikor a két rendszer nagyjából egy hónapos csúszással debütált. Az értesülés a Bloomberg újságírójától, Mark Gurmantól származik

Az újságíró állítólag jó kapcsolatokkal rendelkezik az Apple berkein belül, az egyik forrása szerint a vállalat az iOS 17 és az iPadOS 17 nyolcadik bétáját tekinti a rendszerek végleges verzióinak, a nevet leszámítva, hacsak nem történnek előre nem látható hátráltató körülmények. A két rendszer nyolcadik bétaverzióit a múlt héten kapták meg a fejlesztők és a nyilvános bétatesztelők, közvetlenül a hatodik és a hetedik béta után.

Ez azt jelzi, hogy az Apple villámgyorsan közeledik ahhoz, hogy az iOS 17 telepíthető legyen a futószalagról hamarosan legördülő iPhone 15 okostelefonokra. Ez az egész csak azért nagy szám, mert tavaly az Apple október 24-én adta ki az iPadOS 16-ot, több mint egy hónappal az iOS 16 hivatalos megjelenését követően.

A csúszás hátterében az úgynevezett Porondmester funkció áll, amelynek finomításához jóval több idő kellett, mint ahogyan azt előre feltételezték. Egyébként ez egy nagyon klassz funkció, ami azóta sokat javult, és valódi többablakos multitaszkingot tesz lehetővé, nagy felbontású külső monitorok támogatása mellett.

Az iOS 17 és az iPadOS 17 valószínűleg nem sokkal az iPhone 15 széria bejelentése után meg is fog jelenni, az új készülékek bemutatójára szeptember 12-én, vagyis jövő hét kedden kerül sor. A tervek szerint az almás gyártó az eseményt élőben közvetíti a saját weboldalán, a YouTube-on és az Apple TV alkalmazáson keresztül.

Forrás: MacRumors

Szólj hozzá