Idén Galaxy Note nélkül maradunk, ám már jövőre visszatérhet a széria

A Galaxy Note jövője továbbra is bizonytalannak tűnik, és most érkezett az első olyan konkrétum a cég részéről, amely egyértelműen állást foglal a keringő pletykák mellett, és megerősíti, hogy idén biztosan nem gyarapodik majd új tagokkal a közkedvelt széria.

A dél koreai Yonhap News Agency-től érkeztek a legfrissebb hírek, akik magától DJ Koh-tól, a Samsung mobilos üzletágának fejétől szerezték az információt. Ezek szerint a gyártó idén valóban nem dob majd piacra Galaxy Note mobilt, ám ez egyelőre nem jelenti azt, hogy teljesen elkaszálnák a terméket, és akár már jövőre visszatérhet majd a széria.

DJ Koh egyrészt azzal magyarázta a dolgot, hogy véleménye szerint felesleges lenne egy évben két S-Pent támogató csúcskészüléket piacra dobni. A Galaxy S21 Ultra ugyanis megkapta a tartozék teljes támogatását, és ezzel a cég első olyan mobilja lett, amely támogatja ezt a funkciót, és nem a Note szériába tartozik. Ezen felül egyébként azt is pletykálják, hogy a Galaxy Z Fold 3 is S-Pen tollal érkezik majd, így pedig két alternatívája is van a Note-nak.

A döntés mögött egyébként a globálisan kialakult chiphiány is állhat, amely főleg a csúcsmobilokat sújtja. Emellett a Samsung nem is igazán kockáztat a döntéssel, és egy egész évük lesz felmérni a helyzetet. Amennyiben úgy látják, hogy az emberek megvannak a Galaxy Note mobilok nélkül, és ezeket házon belüli vásárlással helyettesítik, akkor jó döntést hoztak, és akár véget is vethetnek a terméknek. Ellenben ha bevételkiesést tapasztalnak emiatt, akkor csak szimplán folytatják jövőre a Galaxy Note szériát, mintha mi sem történt volna.

Forrás: PhoneArena

 

Szólj hozzá