Idén jöhet a Huawei első QHD kijelzős mobilja

A Huawei eddig kitartott amellett, hogy fölösleges egy okostelefonba Full HD-nál nagyobb felbontású kijelző szerelni, idén azonban lehetséges, hogy piacra dobják az első QHD-s csúcsmobiljukat.

Kezdjük egyből egy apró ellentmondással, amit nem árt tisztázni. Már készített a Huawei QHD-s mobil, ez volt a tavaly piacra dobott Nexus 6P, de ezt ugyebár a Google számára gyártották. A saját nevük alatt debütált csúcsmodellek, a P8 és a Mate 8 azonban egyaránt Full HD kijelzővel bírtak.

Nexus 6P

Nexus 6P

A legfrissebb hírek szerint hamarosan érkezik az új, P9-es széria, ami 4 tagból áll majd. Lesz egy olcsóbb P9 Lite, egy normál P9, valamint egy P9 Max. Az előbbi valószínűleg HD, az utóbbi kettő pedig Full HD felbontást kap, ám lesz egy negyedik modell is, aminek egyelőre nem tudni a nevét. Ez állítólag több RAM-mal és QHD megjelenítővel érkezik.

Az is kiderült egy másik forrás révén, hogy a gyártó valószínűleg komoly megújulásra készül dizájn terén, valahogy így nézhet majd ki a P9:

Huawei-P9-four-versions-design

Röviden: lekerekített forma, Home gomb (valószínűleg ujjlenyomat-olvasóval) és dupla hátlapi kamera. A bemutató valószínűleg márciusban lesz.

Megjegyzés: a borítóképen a Huawei P8 látható.

via PhoneArena

Szólj hozzá