Idén végre megjelenik az első duál SIM-es iPhone is

Az Apple is beadja a derekát, és a hírek szerint kiadja az első mobilját, amely két SIM kártyát is kezel.

Nagyon úgy tűnik, hogy végre engedtek a nyomásnak az Apple-nél, hiszen elég régóta éri őket kritika, amiért nincs 2 SIM kártyát kezelő modelljük. Valószínűleg nem kell már tovább várni, hiszen nemsokára ilyen típust is kiadnak, amelyre több jel is utal.

Az erre szakosodott hozzáértők boncolgatták az iOS 12 bétáját, és kódban olyan sorokat találtak, amelyek egyértelműen egy második SIM tálca jelenlétére utalnak. Ezek a részletek a “second SIM status”, “second SIM tray status” és a “dual SIM device” kifejezést is tartalmazták.

A China Telecom is kiadott egy képet, amellyel nagyjából meg is erősíti ezt a hírt. Abban pedig mindenki biztos lehet, hogy a legnagyobb kínai szolgáltató nem vaktában lövöldözik. A képen a következő szöveg látható: “The new iPhone is on the market. Double card, full network. You’re late, I’ve been waiting. Dual card, dual network, dual 4G.”

Ezzel egyértelművé vált, hogy nem csak hogy lesz 2 SIM kártyás iPhone, de egy időben kezelnek majd két különböző 4G hálózatot is.

Van azonban olyan hír is, ami sajnos nem túl pozitív. Ezek arról szólnak, hogy csak a legnagyobb (és persze legdrágább) iPhone X Plus-ból lesz ilyen verzió (kíváncsiak vagyunk milyen felárat kérnek érte). A másik rémhír szerint elképzelhető, hogy csak Kínában lesz elérhető ez a típus, és Európát teljesen kihagyják a buliból.

Ez elég vicces lenne, hiszen bő 8 év lemaradással végre az iPhone-ok is megkapják a roppant népszerű fícsört (ami nem mellesleg a droidos mobilokon már 2010 óta elérhető), de Kínán kívül sehol máshol nem tennék elérhetővé. ez elég nagy öngól lenne, de azért csak várjuk ki a végét, hátha..

Forrás: Phonearena

Szólj hozzá