Idén visszaeshetnek az iPhone eladások

Ming-Chi Kuo neve megkerülhetetlen, ha Apple termékekről van szó, az elemző nem csupán az almás gyártó jelenlegi, de jövőbeli ügyeivel kapcsolatban is képben szokott lenni. A legújabb ellátási láncot felmérő elemzése szerint az Apple nem túl optimista a 2024-es iPhone eladásokkal kapcsolatban.

Az Apple berkein belül arra számítanak, hogy az iPhone eladások akár 15%-kal is visszaeshetnek, legalábbis erre utal az, hogy a cég csökkentette a félvezető komponensek előzetes beszerzését a már említett mértékben.

A szakértő szerint az Apple 10-15%-os visszaesést fog tapasztalni az iPhone 15 és az idén debütáló iPhone 16 széria eladásaiban, a 2023-as értékesítési számokhoz képest. Kína a bolygó egyik, ha nem a legnagyobb okostelefonos piaca, és itt az Apple-nek szintén zuhanó eladásokkal kell szembenéznie, a heti eladások már is így is 30-40%-kal csökkennek.

Kuo szerint Kínában a hajlítható képernyő, illetve a generatív mesterséges intelligencia funkciók kulcsfontossággal bírnak azok számára, akik felsőkategóriás készülékre ruháznak be, és mivel az Apple jelenleg egyiket sem kínálja, ez komoly hátrányt jelenthet számukra.

A szakértő szerint az Apple 2025-ig nem tervez komolyabb formatervezési újításokat eszközölni az iPhone-okon és generatív MI funkciók érkezésére sem érdemes tőlük számítani. Ezek a hiányosságok pedig valószínűleg tovább fogják csökkenteni az eladások lendületét a kínai piacon.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá