Igenis létezik olcsó laptop fém burkolattal és IPS kijelzővel

Persze nyilván ebbe a címbe már bele lehetne kötni azzal, hogy mindenkinek más az olcsó, de az egyszer biztos, hogy új laptop Magyarországon 120 ezer alatt, vagy annak környékén elég ritkán kapható fém borítással, 1920 x 1080 pixeles IPS képernyővel, SSD meghajtóval és más hasonló jellemzőkkel. A KUU K2S talán első blikkre nem tűnik egy világmárka termékének, az viszont tagadhatatlan, hogy ár/érték arányban eléggé ott van. Az alábbiakban ezt a notebookot fogjuk röviden bemutatni.

A KUU K2S laptop most mindössze 387 dolláros áron rendelhető a GearBest jóvoltából, ami magyar pénzben nagyjából 121 131 forintot jelent. További részletek és megrendelés az alábbi linkek valamelyikén!

Külső

Ahogyan a bevezetőben is említettük, a készülék külső borítása teljesen fémből készült, így a jóval drágább prémium laptopokat idézi a külalak.

Csatlakozóból szerencsére ezekkel a bizonyos drága gépekkel ellentétben nem lesz hiány, van itt ugyanis USB-C, HDMI, fülhallgató port, TF kártyaolvasó, és teljes méretű USB 3.0 bemenet is.

A megjelenítő 14,1 hüvelykes, ez egy IPS panel, amelyen Full HD felbontásban jelennek meg a tartalmak. Mondanunk sem kell, még a legolcsóbb IPS kijelző is ezerszer jobb, mint bármi, amit a TN technológia képes kínálni.

Talán a funkcióknál lenne érdemes megemlíteni, de az is nagyon klassz, hogy a billentyűzet háttérvilágítással bír, a touchpad pedig numerikus padként is használható, ami akkor fog jól jönni, ha keményen benne vagytok a számlázásban.

Hardver

Nem, sajnos ennyi pénzért nem 8 magos Ryzen vagy Intel csoda dübörög a laptop belsejében, de azért a Celeron J4115 proci messze nem olyan gyalázatos, mint gondolnánk. Passmarkban 2700 pont felett teljesít, ami azt jelenti, hogy a 8 GB RAM és 256 GB SSD mellett a mindennapi feladatokra bőven elegendő lesz. Igazából videót vágni és játszani kevésbé alkalmas, ezeken kívül viszont kvázi bármit meg lehet egy ilyen géppel csinálni.

Böngészés, irodai munka, videózás, közösségi média – ezekkel nem lesz gond.

Hihetetlen, de a bekapcsológombban még ujjlenyomat-olvasó is van, ami szintén egy prémium funkció laptopok esetében. A Windows 10 Pro rendszert pedig már előre telepítették, így ezzel sem kell szenvedni, ott lesz már a legelső bekapcsolásnál, tehát egyből lehet használni a notit. Bluetooth 4.0, kétsávos Wi-Fi, egy webkamera – amit fizikai gombbal lehet kikapcsolni -, teszi teljessé az felhozatalt.

Üzemidő

A KUU K2S laptop belsejében egy 38 wattóra kapacitású akkumulátor található, ami egyetlen feltöltéssel nagyjából 4-6 órás üzemidőt képes biztosítani.

A KUU K2S laptop mint ahogyan fentebb is említettük, most cirka 387 dollárért lehet a tiétek, ami magyar pénzben olyan 121 130 forintot jelent megközelítőleg. További részletek és megrendelés az alábbi linkek valamelyikén!

Tippek a rendeléshez:

  • Megbízható oldalról rendelj (pl. GearBest, Banggood, Geekbuying, Geekmaxi, Tomtop, Aliexpress, stb.).
  • Fizess PayPallel, ha van rá mód, mert ez védelmet nyújt.
  • 37 euró (~41 dollár) végösszeg alatti rendelésnél nincs vámolás, nyugodtan rendelhetsz.
  • Drágább terméket vásárolj EU raktárról vagy valamilyen vámmentes szállítási móddal (pl. Priority Line/EU Priority Line).

További hasznos tudnivalók a KínaiGuru oldalán.

Forrás: GearBest

Szólj hozzá