Így hozható elő a Samsung mobilok rejtett menüje

A legtöbb okostelefonban vannak különböző rejtett menük, amik rendkívül hasznosak lehetnek, de a gyártók mégsem kötik az orrunkra a létezésüket. Most a Samsung mobilok legfontosabb titkos menüjét nézzük meg, amibe ráadásul egy kis meglepetést is rejtettek a fejlesztők.

A *#0*# kódot beírva a Samsung mobilunk tárcsázójába az alábbi képernyő kell, hogy fogadjon minket. Ez tulajdonképpen egy szervizmenü, ahogy a készülék megfelelő működését, állapotát ellenőrizhetjük, például használt mobil vásárlása előtt lehet ez nagyon hasznos.

samsung-menu-1

A felső 3 opció egyszínű képernyőt (piros, zöld és kék) jelenít meg, amivel ellenőrizhetjük például a pixelhibát vagy a beégést, ez utóbbi AMOLED paneleknél különösen fontos lehet. Nem mennék végig az összesen, de a teljesség igénye nélkül hasznos lehet még a “Touch” menüpont, amivel az érintőpanel tesztelhető, vagy a “Sensor”, ahol a készülék összes szenzorának (gyorsulásmérő, közelségérzékelő, nyomásérzékelő, fénymérő, giroszkóp, stb.) a működése ellenőrizhető.

samsung-menu-2

Most pedig nézzük az említett meglepetést! Ez utóbbi menüben (Sensor) kattints a jobb felső sarokban lévő “IMAGE TEST” gombra, és láss csodát: egy csivava képe jön elő.

samsung-menu-3

Több százmillióan használnak Samsung okostelefont, de az biztos, hogy ezek közül csak alig páran tudják, hogy egy csivava képét rejtette a gyártó a mobiljukba.

Az említett szervizmenüt mindenki csak saját felelősségére próbálja ki! Elvileg minden Samsung okostelefonon előcsalható (sőt, hagyományos mobilokon is), kivéve akkor, ha nem gyári szoftvert használsz.

Ha érdekes volt a cikk, oszd meg másokkal is!

Techlabor

Szólj hozzá