Így néz ki belülről a Samsung Galaxy S21

Talán akadnak közületek páran, akiket érdekel, milyen mágia hajtja a Samsung legújabb zászlóshajóit, amelyek közül a Galaxy S21 5G-t valaki volt szíves és szétszerelte, a folyamatot pedig videóra is vette. Sok hasonlóság van az előző csúcsmodellhez viszonyítva, de azért történtek változások is. 

Ahhoz, hogy a szétszerelés megkezdődjön először is el kell távolítani a készülék műanyag hátlapját, ami bár külsőre olyan, mintha üveg volna, természetesen nem az. A Galaxy S21- tehát most az alapmodellről beszélünk -, két mmWave 5G antennával van felszerelve, a további verziók csak a 6 GHz alatti frekvenciákat támogatják, ezeket a telefon jobb és bal oldalán fogjuk megtalálni.

Egy komoly változtatás az előző generációhoz képest az, hogy a kijelző szalagkábele most teljesen eltávolítható, ami sokban egyszerűsíti a képernyő cseréjét.

Mindössze le kell venni a hátoldalt, aztán meg kell szabadulni a vezeték nélküli töltést biztosító tekercstől, a hangszórótól, ami elfedi az USB-C és SIM slotokat, és máris helyben vagyunk.

Kissé bonyolultabb lehet az aksi és a szelfikamera cseréje. A telepet leragasztották és nincsenek kihúzó fülek, az előlapi kamera is a kerethez van ragasztva, ami a Galaxy Z Flippel együtt jött divatba a koreai gyártónál. Nézzétek meg bátran a videót és a képeket, de ezeket most sem azért tettük közzé, hogy otthon nekiálljatok bütykölni felszerelés és tapasztalat nélkül, az ilyesmit bízzuk inkább a profikra, ha lehet. Az efféle felvételek célja az, hogy adózzunk némi figyelemmel és tisztelettel annak a mérnöki tudásnak, ami lehetővé teszi, hogy ezek az apróságok működjenek.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá