Így néz ki belülről a Samsung Galaxy Z Flip

A Samsung Galaxy Z Flip a dél-koreai vállalat második hajlítható okostelefonja, ami pár napja már kereskedelmi forgalomban is kapható. Nem igazán kellett sok időnek eltelnie ahhoz, hogy valaki a megfelelő szerszámokkal a kezében birtokba vegye és darabokra szedje a készüléket. A munkálatokról és a flexibilis okostelefon belsejéről pedig egy videó is készült, melyet megtekintve közelebbről is megismerhetjük a Samsung tervezőmérnökeinek zsenialitását.

A telefon szétszerelését a PBKreviews végezte, a munkálatok pedig a szokásos hátlap eltávolítással indulnak, amelyek üvegből készültek és a Samsung újdonságának esetében kapásból kettővel kell megbirkózni. Miután sikerült tőlük megszabadulni, hozzáférhetővé válnak a burkolat alatt található hardveres komponensek, valamint a két különálló akkumulátor, egy kisebb a felső részben és egy nagyobb az alsóban. Sajnos a kijelző cseréje nem a legegyszerűbb, mert csak a szükséges portok szétkapcsolása és az akkumulátorok eltávolítása után kezdhetünk bele, de a képernyő külső része felől is szükségeltetik némi előzetes munka, ugyanis többek között el kell távolítani a műanyagból készült keretet, ami a kijelzőt közrefogja.

Bár a megjelenítő cseréje egy hosszadalmas és számos ponton elrontható folyamat, a YouTube videós felhívja figyelmet arra, ez a második alkalom, hogy elvégzi ezt a beavatkozást, és mint ahogyan a felvételen is látható, a készülék a szerelés végén működőképesnek bizonyul. A többi javítási feladat, az akkumulátorok, vagy mondjuk a töltőaljzat cseréje egyáltalán nem különbözik nagyban azoktól a beavatkozásoktól, amelyeket hagyományos készülékeken hajtanak végre a szervizes szakemberek. Mindenesetre az érdekelne bennünket, vajon az iFixit csapata hány pontot adna javíthatóságra a Samsung Galaxy Z Flip esetében, miután a Motorola Razr kemény egyet szerzett a tízből és kvázi nehezen, vagy egyáltalán nem javíthatónak lett titulálva.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá