Így néz ki belülről az Apple Vision Pro

Sokak szerint az Apple Vision Pro kevert valóság headset forradalmi technológiát képvisel, így aztán mindenki számára érdekes lehet, hogy milyen műszaki megoldások, tervezési bravúrok találhatóak a belsejében. Most a népszerű videós Zack Nelson és az iFixit csapatának óvoltából betekintést nyerhetünk a készülék borítása alá.

Mindkét videóban a headset szétszerelésére törekednek, de végső soron más utat járnak be, míg elérik ezt a célt. Ami viszont mindkét videó esetében közös, az a megállapítás, mely szerint a Vision Pro felnyitása egyáltalán nem könnyű feladat. Először a tápkábelt kell levenni, csavarni és elforgatni. Majd a kötött szalagot, ahol a kihúzható fülek vannak, ezután pedig a mágnesesen rögzített arcpárnát, és a fénykizáró tömítést. A hangszórószárakat egy SIM-tűvel érdemes eltávolítani. Sehol nincsenek látható csavarok, és az elülső üveglencse műanyag elemmel van borítva.

A lencse burkolatának eltávolításához hőt kell alkalmazni, illetve egy feszítésre alkalmas célszerszámra is szükségünk lesz. Belül találjuk azt a képernyőt, ami a kamu emberi szemeket vetíti ki. Ez lentikuláris lencsékkel van borítva, és valami olyasmi a végeredmény, mint a háromdimenziós képeslapokon, így 3D-s hatást kelt a viselővel szembeni illetőben. Ahogy haladunk egyre beljebb, megpillanthatjuk a kamerák sorát, a kettős kijelzőt, azok domború lencséit, a kettős alaplapot, és így tovább. Ha érdekel benneteket, mi lapul egy 3499 dolláros, vagyis cirka 1 millió 200 ezer forintos készülék belsejében, érdemes megnézni a két videót.

Forrás: JerryRigEverything és iFixit

Szólj hozzá