Így néz ki szétszedve a Honor csodatelefonja

A Honor Magic 2 nem az első slider okostelefon, de mindenképpen egyike azoknak a pioníroknak, amelyek azért használják ezt a kialakítást, hogy leszámoljanak a megjelenítő körüli keretekkel és az előlapi kamerával. A konstrukció érdekesebbnek tűnik a notch alkalmazásánál, ugyanakkor mindenki arra kíváncsi, vajon mennyire van jól összerakva egy ilyen készülék. Ebből a rövid írásból talán erre is sikerül választ kapni.

 A PC Pop csapata publikált egy lépésről lépésre haladó szétszerelési útmutatót a kínai csúcstelefonhoz, amiből rengeteg mindent megtudhatunk mi, elektroműszerész hajlamokkal nem igazán rendelkező felhasználók, rajongók is.

A folyamat a már szokásos művelettel kezdődik, melegíteni kell a hátlapi üveget tartó ragasztón, és miután az anyag engedett, megpillanthatjuk a telefon hűtési rendszerét, sok más érdekesség mellett.

Mielőtt a telefon lelkéhez jutnánk, el kell távolítani a kamerát, ami három egység kombinációja.

Pluszban még itt van a szelfiket készítő 16 megapixeles, ultraszéles látószögű apparátus is. A középső maga a szelfikamera, a két szélső pedig a 3D-s infravörös arcszkenner.

Amint ezzel végeztük, jön a 3500 mAh kapacitású akkumulátor, ami két csatlakozóval rendelkezik, ezek valószínűleg elengedhetetlenek a 40W-os SuperCharge gyorstöltés alkalmazásához.

Következik maga az alaplap. A készülék Kirin 980 lapkakészletét az SK Hynix által gyártott LPDDR4X RAM mögött találjuk meg, míg alul a Toshiba gyártmányú 128 GB-s háttértároló van. Előbbit vörös, utóbbit sárga színnel jelölték, míg a kék a HiSilicon által készített Wi-Fi modult jelzi.

Íme a mechanikus egység csupaszon, működés közben, ehhez túl sok mindent nem lehet fűzni a látvány magáért beszél.

Van két oldalsó sín és egy szalagkábel, lényegében ebből áll az egész. Innen nézve egészen tartósnak látszik a konstrukció, de erről objektív ítéletet majd csak némi idő elteltével tudunk mondani. Végül, de nem utolsósorban vessetek egy pillantást a szétszerelt telefonra, és annak alkatrészeire!

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá