Így néz ki szétszerelve a Xiaomi Mi 10 Pro

Érdemes utánajárni, egy adott készülék mégis milyen módon épül fel, milyen gyermekbetegségei vannak esetleg a kialakításának, maga a konstrukció mennyire tartós, ezek ugyanis fontos kérdések, amikor kiadunk egy rakás pénzt egy telefonra, vagy bármilyen egyéb műszaki cikkre. Úgy gondoljuk, ezen gondolatmenet alapján azok számára is tanulságos lesz a szétszerelt Xiaomi Mi 10 Pro látványa, akiktől távol az bütykölés.

A kínai gyártó tényleg igyekezett a legjavát nyújtani, amikor a telefont összeállította. Qualcomm Snapdragon 865 lapkakészlet, 4500 mAh kapacitású akkumulátor, 50 wattos gyorstöltés – ezek mind igen komoly jellemzők, és most az ezeket lehetővé tévő alkatrészek mind láthatóak néhány műszerészi hajlammal rendelkező videós jóvoltából.

A szétszerelés során láthatóvá válnak olyan hardveres komponensek, mint az NFC antenna, a vezeték nélküli töltéshez elengedhetetlen tekercs, vagy ott vannak a méretes sztereó hangszórók, amelyek állítólag kétszeres hangerőt biztosítanak a Xiaomi Mi 9-hez képest.

 

Persze a legérdekesebb alkotóelemek nyilván az antennák és az elsődleges kameraszenzor, ami így még érdekesebb látvány a telefon belsejéből kiszerelve.

 

A 108 megapixeles modul mellett szinte eltörpül az ultraszéles látószögű egység.

 

A méretes 1/1,33 colos érzékelő képes a pixelek 4 az 1-ben összevonásával 27 megapixeles fotókat készíteni. Érdemes megnézni a videót és elgyönyörködni a képekben, mert így lehet csak látni igazán, milyen sok munka egy ilyen készülék megtervezése, és persze legyártása.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá