Így néz ki szétszerelve az iPhone 14 Pro Max

Takarosan megindul az iPhone 14 sorozat tagjainak forgalmazása, akik előrendeltek holnaptól kezdve megkaphatják a saját példányukat. Habár a mobilok formatervében nem történt forradalmi megújulás – talán a Pro kiadások előlapi kivágását nem számítva – a készülékek belsejében akadnak bizonyos figyelemreméltó változtatások. Az egyik YouTube videós volt olyan kedves, és ízekre szedte az iPhone 14 Pro Max-ot, hogy lássuk a varázslatot, amely az okostelefon burkolata alatt rejlik.

A szerelési munkálatokat a PBKreviews csatornát üzemeltető, valószínűleg komoly műszerészi tapasztalatokkal rendelkező videós végezte el, hála neki, láthatunk néhány érdekességet. Kezdhetjük máris egy jó hírrel, mely szerint a mobil javítása nem is olyan nehéz feladat, legalábbis bizonyos komponensek cseréje kevésbé számít bonyolult munkának. A felvételt készítő egy az amerikai piacra szánt változatot szerelt szét, ami azt jelenti, hogy ez a bizonyos iPhone 14 Pro Max nem rendelkezik fizikai hálózati kártya foglalattal, a telekommunikációs összeköttetést eSIM technológia biztosítja.

A mobil bontását a megjelenítő felől lehet megkezdeni, ez az első alkatrész, amelyet eltávolítunk. A különböző kábelek rögzítését egy fémlemez biztosítja, ez az összetevő a kétrétegű alaplaphoz szorítja azokat, de a vezetékek rögzítésén kívül hőelvezető szerepet is betölt. Miután megszabadultunk tőle, le tudjuk választani a kijelzőt és az akkumulátort is. Mivel általában ez a két összetevő adja be az unalmast elsőként, a cseréjük lesz a legsűrűbben elvégzett szervizes feladat. Annak ellenére, hogy a csere mindkét esetben könnyen elvégezhető munkafolyamatnak számít, ne számítsunk arra, hogy a komponenseket olcsón fogják ki- és beszerelni.

Ahhoz, hogy a kamerákhoz eljussunk szükséges néhány további alkatrész kibogarászása. Miközben az okostelefont elemeire bontják, kiderül egy érdekesség: a vadonatúj előlapi kamera optikai képstabilizátorral is rendelkezik. Azzal az Apple is eldicsekedett, hogy a szelfikamera mostantól autófókusz képességekkel is bír, de stabilizátorról nem ejtettek egy szót sem, a hivatalos specifikációk között sem említik ezt az egyébként klassz extrát, amivel simán lehetett volna reklámozni az új almás mobilt.

Az elektronikai boncolás közben egy másik, új és rejtélyes alkatrész is felbukkan, valószínűleg ez az összetevő felel a műholdas kapcsolatokon keresztül történő segélykérésért. Az iPhone 14 Pro Max vaskos antennák nélkül képes a bravúrra, de ez nem jelenti azt, hogy a szükséges komponens ne foglalna rengeteg helyet az alaplapon. Mivel az új modell méretei nem változtak különösebben a 13 Pro Max dimenzióihoz képest, az almás vállalatnak nem kevés mérnöki munkát kellett abba fektetnie, hogy megoldják a szükséges technológia integrálását.

Tartozékok az új modellhez:

Forrás: PBKReviews

Szólj hozzá