Így nézhet ki a régóta várt kompakt iPhone

Régóta várunk már az Apple népszerű kompakt mobiljának, az iPhone SE utódjára, és bár többször falsnak bizonyultak a kiszivárgott infók és képek, idén végre tényleg megjelenik majd, csak éppen nem olyan lesz, amilyennek vártuk.

A renderert képek alapján ugyanis az újdonság nem hasonlít majd az iPhone SE-re. Bár rengeteg koncepciót láthattunk róla az elmúlt időszakban ahol a minimális kávákkal ábrázolták, a valóságban erről szó sincs. A nevében sem szerepel az SE, hiszen iPhone 9 néven emlegetik az érkező modellt, és igazából semmi újdonságot nem hoz.

Elképzelhető, hogy az Apple nem szeretett volna már az SE-hez hasonló apró kijelzővel mobilt kiadni, és így egy másik bevált típus mellett tették le a voksukat, mivel az új modell kísértetiesen hasonlít az iPhone 8-hoz. Legalábbis Steve Hemmerstoffer (@OnLeaks) szivárogtatása alapján erre a modellre épül majd az Apple kompakt modellje.

A 4,7 colos kijelzőt alul és felül egyaránt méretes kávák határolják, így nem hiányozhat a Touch ID sem. A hátlapot szintén üveg borítja, és az iPhone 11 Próhoz hasonló frost textúrát kapott a képen látható mobil. Mivel olcsó modellről van szó, így be kell érnünk egy kameramodullal, de a gyártót ismerve ezzel is korrekt képeket készíthetünk majd.

Méretre egyébként hasonló lesz az iPhone 8-hoz, és az Apple A13 Bionic chipje kerülhet bele, méghozzá 3 GB RAM társaságában. Állítólag hamarosan indul a gyártás, és márciusban mutathatják be az iPhone 9-et, méghozzá az új iPad Prók társaságában. A várható ár 399 dollár, azaz az iPhone 11 árának (699 dollár)  kicsit több, mint a feléért juthatunk majd hozzá.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá