Így tartják titokban az új iPhone-okat

A leleplezés előtt az iPhone rengeteg formai változáson, tesztelésen és szállításon megy keresztül az Apple főhadiszállása és a kínai gyártó partnerek között.

Általában ezekben az időszakokban kerülnek ki nem hivatalos híresztelések, adatok, fotók a legújabb Apple üdvöskéiről. Egy belső ember által készített képen jól látható, hogy az Apple milyen potenciális eszközökkel tudja meggátolni a hívatlan szemek kósza tekintetétől akár szállítás közben is.

Amikor a készülékek keresztülutazzák a fél világot, ezekben az úgynevezett “stealth” (lopakodó) tokokban teszik ezt, így gyakorlatilag teljesen védve vannak kíváncsiskodók elől. Valamint a tokra ragasztott sárga biztonságai szalag egyből elszakad, ha valaki megpróbálja a tokot lefejteni a készülékről.

A prototípus készülékeket az Apple külön QR kóddal látja el, így tudják folyamatosan monitorozni a készülék helyzetét. Pont mint a képen látható iPhone 6 Plus esetében.

Mindazonáltal hiába vet be mindent az Apple a kiszivárogtatások ellen, valahogyan csak sikerül egy-egy információnak napvilágot látnia a legújabb készülékről. Elég arra visszaemlékeznünk, amikor egy alkalmazott egy átmulatott este után elhagyta San Jose egyik bárjában az iPhone 4 egyik prototípusát.

Forrás: MacRumors

Szólj hozzá