Így valósulhat meg az Apple megfizethető Vision headsetje

Brutálisan drága és nehéz, ezt lehet elmondani az Apple kevert valóság headsetjéről, ami a Vision Pro névre hallgat. Nyilván ezen túlmenően a készülék egy kisebb technológiai csoda, de azt nem lehetne mondani, hogy különösebben sikeres. Az almás gyártó azonban nem mondott le a termékről, és a hírek szerint gőzerővel dolgozik egy megfizethetőbb alternatívan. Ennek a készüléknek az lesz a hátulütője, hogy képtelen lesz önmagában működni.

Semmi csodálkozni való nincs azon, hogy a 3500 dolláros Vision Pro nem igazán váltotta be az Apple kezdeti reményeit, de az almás vállalat fejesei nem estek kétségbe, és állítólag dolgoznak egy megfizethetőbb alternatíván. Az értesülések a Bloomberg újságírójától, Mark Gurmantól érkeznek, aki szerint az eszköz az iPhone-hoz vagy a Mac számítógéphez kötött kapcsolatra támaszkodik majd.

Gurman részletezi, hogy az Apple megfizethetőbb Vision headsetjének a kódneve N107, és ez a készülék megtartja majd a Vision Pro alapvető funkcióit, miközben csökkennek a gyártási költségek. Az Apple terveinek kulcsa az, hogy az eszköz iPhone-hoz vagy Machez kapcsolva lesz képes a működésre. Az olcsóbb Apple Vision headset várhatóan szűkebb látómezővel érkezik, mint a Pro változat, és a pletykák szerint 2025 végén jelenhet meg.

A megfizethetőbb modell nem egy új Pro variáns helyett, hanem vele párhuzamosan készül, tehát a drágább változat is megkapja majd a folytatását, állítja Gurman. A készülék a fejlesztés ideje alatt az N109 kódnevet viseli, és a hírek szerint erősebb chipsetet és fejlettebb külső kamerákat kaphat a drágább változat. A második generációs Apple Vision Pro várhatóan 2026 végén debütál.

Forrás: Bloomberg

Szólj hozzá