Ilyen fotókat készít a Xiaomi Mi 9 tripla kamerája

Hamarosan bemutatkozik a Xiaomi Mi 9, egészen pontosan a jövő héten számíthatunk érkezésére. Elég sok mindent megtudtunk a készüléket illetően, többek között az sem rejtély, hogy három hátlapi kamerája lesz egy 48 megapixeles elsődleges érzékelővel. De vajon milyen fotókat fog készíteni ez a triplakamerás apparátus? Erre a kérdésre a Xiaomi egyik társalapítója, Chuan Wang próbált választ adni a saját Weibo oldalán, ahova feltöltött néhány képet, melyek a csúcsmobillal készültek.

Az egyik fotón virágokat lehet látni nem egészen kedvező fényviszonyok között, a másikon kutyákat örökítettek meg egy ketrecben, a harmadikon pedig egy rákféle látható. Különböző témák, és eltérő fotózási körülmények, ami közös bennük, az a képeken látható vízjel. Ez elárulja, hogy a fotókat egy olyan kamerarendszer készítette, melynek elsődleges szenzora 48 megapixeles felbontással bír.

Az itt látottak alapján ki lehet emelni a részletgazdagságot, például a virágos képen is kiválóan látható minden árnyalat, a színek, és úgy összességében véve is rendkívül realisztikus a végeredmény. Sajnos a metaadatok eltűntek miután a képet feltöltötték az ázsiai közösségi oldalra, így különösebb technikai részletek nem derülhettek ki.

A második képen kiválóan a fényviszonyok, nyilván ennek megfelelően a minőség ott van a szeren, még a képeket készítő Chuan úr is látszódik ezeknek az aranyos kutyáknak a szemében. Az utolsó fotót is durva részletgazdagság jellemzi, az itt-ott felbukkanó buborékokat is remekül látni. A fotó részletei alapján valószínűleg Éjszakai Módban készült.

Egyelőre ennyi információt kaptunk a telefonról, de ez legalább hivatalos. A Xiaomi Mi 9 az idei év egyik legnagyobb durranása lesz a hagyományos kialakítású okostelefonok között, bár a kínai gyártó hajlítható készülékkel is kedveskedni fog a rajongóknak. Mi már alig várjuk mindkettőt. Ti?

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá