Íme 3 nagyon vagány laptop iskolakezdésre

A szólás szerint csak a buta ember lesz a pénzre ellensége, és ha műszaki cikkek vásárlásáról van szó, igencsak meg kell gondolni mire mennyit költünk. Amennyiben továbbra is inkább a kopogós műanyagot, a gagyi felbontású kijelzőt szereted egy noteszgép esetében, de legalább rajta van az ismert gyártó logója, akkor az alábbi pár sor nem neked szól. Ellenben ha most szeretnél laptopot vásárolni, és többre vágysz a pénzedért cserébe, ráadásul az ázsiai márkáktól sem vagy megijedve, érdemes lesz tovább olvasnod.

Az első termék, amit bemutatunk az a Teclast F7 Plus, ami egy kiváló ajánlat, ideális eszköz irodába, vagy egy egyetemistának jegyzetelni. A masinához jár egy teljes értékű Windows 10 operációs rendszer, már önmagában ezért megérné a gép, de nyilván a klassz tulajdonságok sora ezzel messze nem ér véget. A laptop belsejében egy Intel Gemini Lake N4100 processzor dolgozik, ez egy négymagos konstrukció, nem a számítási teljesítményéről hanem az energiatakarékos működéséről híres, szóval ez a laptop nem lesz a videóvágó tanoncok kedvence, de nem is erre tervezték. Irodai melóra, képszerkesztésre, tartalomfogyasztásra viszont tökéletes, és hogy a felhasználói élmény garantáltan gördülékeny legyen a notebook kapott 8 GB RAM-ot, és egy 256 GB kapacitású SSD tárolót. Abban az árkategóriában, amiben ez a laptop versenyez, itthon maximum 5400-es fordulatszámú, lassú HDD-t szokás adni… Szerény véleményünk szerint az 1366 x 768 felbontású TFT megjelenítőket már rég be kellett volna tiltani, de hát amíg vannak, akik megveszik, valószínűleg ezek az ócska panelek a piacon maradnak. A Teclast F7 Plus 14 colos Full HD felbontású IPS LCD kijelzőt kínál a jövendőbeli tulajdonos számára, szóval a vizuális élménnyel nem lesz gond. A videotelefonálásra ott lesz a 2 megapixeles kamera, amit az esetek többségében úgyis le fogtok takarni, mint újabban kiderült ez nem is annyira butaság. A laptop belsejében található akkumulátor nagyjából 8 órányi videólejátszást tesz lehetővé, ez átlagos felhasználás mellett olyan öt-hat órát jelent üzemidőben, szóval a noteszgép nagyjából egy teljes munkanapot kibír. A teclast F7 Plus most mindössze 106 047Ft-os áron rendelhető a GearBest webáruházából, ennyi pénzért a hazai kereskedők tényleg csak valami nagyon ócska masinát tudnak adni.

Az AIWO I6 egy gyönyörű Apple MacBook utánzat, nyilván az almás gép árának töredékéért. A géppel együtt jár egy teljesen fullos Windows 10 rendszer, így annak beszerzésével és telepítésével nem nekünk kell bajlódni. A laptop műanyag burkolatának belsejében Intel Apollo Lake J3455 lapkakészlet dolgozik, melyet szintén inkább az energiatakarékosság, semmint az odaverős teljesítmény jegyében fejlesztettek a mérnökök, más szóval ez is egy afféle egyetemista jegyzetelő gép. A 15,6 colos Full HD felbontású megjelenítő gondoskodik arról, hogy a tanulással vagy munkával telt órák után a médiafogyasztás is színvonalas maradjon. A legtöbb mai felhasználó már több feladatot is igyekszik egyszerre végrehajtani, ennek megfelelően több alkalmazást is futtat, szerencsére a laptop tartani fogja velünk a lépést a 8 GB RAM-nak, és a 256 GB SSD háttértárnak köszönhetően. A készülék belsejében olyan WiFi modul található, ami 5 GHz-es frekvencián is képes kommunikálni, ez jóval stabilabb és gyorsabb kapcsolatot jelent. Az AIWO I6 most mindössze 76 353 Ft-os áron rendelhető a GearBest jóvoltából, egy ilyen remekül felszerelt noteszgép ennyi pénzért mondhatni ajándék.

Valószínűleg ti magatok is sejtettétek, hogy a bemutatót egy igazi nagyágyúval fogjuk zárni, és persze mi egyáltalán nem szeretnénk csalódást okozni. A harmadik ajánlatunk számotokra egy Xiaomi Mi Notebook Air, ami már komolyabb feladatokra, videóvágásra sőt, játékra is kiválóan használható, hiszen saját dedikált videókártyával rendelkezik, a már megszokott integrált megoldás mellett. A notebook külalakja totál prémium, hiszen a burkolat fémből készült, de az igazán érdekes dolgok belül találhatóak. A készülék lelke egy Intel Core i7 8550U processzor, ami megkérdőjelezhetetlenül a felsőkategóriát képviseli. A Xiaomi Mi Notebook Air belsejében 8 GB RAM, valamint 256 GB kapacitású SSD található a gördülékeny, mi több pattogós felhasználói élmény érdekében. A grafikus számításokat egy Nvidia GeForce MX150 végzi, nyilván ezzel már lehet játszani is, de azért inkább ne dobd ki az ablakon a konzolod. A tartalmak és a végrehajtandó feladatok egy gyönyörű, 15,6 colos IPS LCD képernyőn jelennek meg, melynek felbontása 1920 x 1080 képpont. A készülék ultravékony, könnyű, ennek ellenére mégis sikerült egy olyan akkumulátort zsúfolni házába, ami képes akár 7-8 órányi üzemidőt biztosítani. A Xioami Mi Notebook Air most a GearBest kínálatában mindössze 281 787 Ft-os áron kapható, ám ha felhasználjátok a GBXMNB02 kupont, ez az összeg valamennyire tovább csökkenthető.

Forrás: GearBest

Szólj hozzá