Íme a 10 legnépszerűbb androidos telefon hazánkban

Kikerült egy igazán friss és érdekes statisztika, hogy hazánkban melyek azok az androidos okostelefonok, amelyeket a legtöbben használnak.

Valószínűleg nem sokan lepődnek meg azon, hogy a top 10-es listán csak Samsung és Huawei telefonok vannak. Ami talán meglepőbb, hogy mely készülékek kerültek fel a listára, és ezen belül is mely típusok a legnépszerűbbek. Az Appbrain kimutatása szerint jelenleg a Galaxy J3 (2016) az, amelyet a legelterjedtebbnek mondhatunk, és ezt a Galaxy J5 (2016) követi a sorban a népszerűségi listán.Tény az is, hogy szinte minden 10. ember az országban e kettő mobil valamelyikét használja jelenleg is.

Nagyon népszerű még a Huawei P8 Lite is a maga 4.7%-os részesedésével, így statisztikailag nagyjából minden huszadik ember ezt az okostelefont használja. A 10-es lista első öt helyezettjében ott található még a Galaxy Core Prime, illetve a Galaxy S7 Edge is. Ezen kívül előszeretettel használjuk még a Huawei P9 lite, Galaxy A5 szériákat, a Grand Prime készüléket, és a Galaxy A3-at is.

Érdekes módon a legújabb 2017-es csúcsmodellek nem kerültek fel a listára, és inkább az alsó-, és a középkategóriás telefonok dominálnak a listán.

Forrás: NapiDroid

Szólj hozzá