Információk szivárogtak ki a Nokia zászlóshajójáról

A Nokia az Androidos “megtérése” után sem bonyolítja túl készülékeik elkeresztelését, azt azonban már komplikáltabb megmondani, hogy az egyszerű számok közül a hetest, a nyolcast vagy épp a komoly elvárásokkal övezett kilencest tekintjük majd a finn cég zászlóshajójának. 

Az aktuális pletykák alapján ugyanis a Nokia 9 igazán combos hardverrel várhatja bemutatását. A stabil alapokat egy Snapdragon 835-ös lapkakészlet biztosíthatja, ami megtámogatva 6 GB RAM-mal már alapvetően tekintélyt parancsoló, amivel ott lehetnek az élbolyban az északiak. Az előrejelzések egy 5,5 colos QHD OLED panelt jósolnak, aminek zökkenőmentes meghajtásához el is kél a számítási kapacitás.

Multimédiás téren sem kell majd szégyenkeznie a készüléknek, ugyanis a Nokia 9 lehet az első a piacon, ami megkapja az OZO Audio rendszert. Az ígéretek szerint nem csak egyedülálló és forradalmi hangzást biztosít majd, hanem a hangrögzítésben is új távlatokat nyit. A vállalat tartja magát jó szokásához, és erős kameraszenzorokkal látja el készülékeit. Nem lesz ez másként ebben az esetben sem, ugyanis a hátlapon egy 22 MP-es Carl Zeiss dupla optika teljesít majd szolgálatot, míg az előlapon egy 12 MP-es lencse segíti a szelfijeinket.

Hogy ezeket a funkciókat minél tovább élvezhessük, egy 3800 mAh-s akkumulátor lapul majd a hátlap alatt, ami minden bizonnyal nem lesz majd eltávolítható, valószínűleg az IP68-as tanúsítvány érdekében, mely biztosítja a por- illetve vízállóságot. Végignézve a specifikáción, a telefon egyelőre inkább tűnik a Nokia rajongók vágyálmainak, mintsem kész konstrukciónak, azonban azt mindenképp kijelenthetjük, hogyha a finnek bele tudják zsúfolni mindezt a készülékbe és még egy barátságos árat is tudnak hozzá társítani, akkor a nagy múltú cég ismét régi fényében tündökölhet.

forrás: Gizmochina

No Responses

Szólj hozzá