Internetben nem lehet hiány, avagy Xiaomi routerek akcióban

Remélem mindenki felismerte a címben lévő Dűne utalást, és amíg várjuk a Frank Herbert zseniális könyvéből készült filmadaptációt, addig mazsolázzunk egy kicsit a GearBest kínálatában lévő, jelenleg is promóciós Xiaomi routerek között, hátha lesz köztük olyan, ami képes lesz az otthoni hálózatot egy kicsit megturbózni.

Xiaomi Mi Router 4 Pro

Jó kis gép ez, és a családi kasszát sem fogja két vállra fektetni. Kapunk kétcsatornás Wi-Fi egységet, 5 GHz-es frekvenciát, utóbbi elméleti maximuma 867 Mbps, míg a némileg lassabb, azonban nagyobb hatótávolságú 2,4 GHz-es frekin 450 Mbps az elérhető legnagyobb sávszél. A készülék belsejében Qualcomm chip dolgozik, szóval ez egy igényes konstrukció, de a Xiaomi cuccok amúgy is a színvonalukról híresek. Az ár pedig nagyon klassz, mindössze 14 ruppó, ha szeretnél többet tudni, érdemes a lenti linkeken tájékozódni!

Xiaomi AC2350 AIoT Router

Ez a készülék már kicsit többe kerül, de nem véletlenül, hiszen az általa biztosított sávszél már sokkal komolyabb. A 2,4 GHz-es frekvencián nincs változás, azzal továbbra is 450 Mbps a maximum, viszont ha az 5 GHz-es opciót használjuk, akkor 1733 Mbps is elérhető, legalábbis elméletileg. 3 LAN, valamint 1 WAN csatlakozás, ha netán a kábeles netet tartanánk nagyobb becsben, 7 külső antenna, hogy a wireless is stabil legyen, igazából mi kell még? Akár 128 eszköz is csatlakozhat a készülékre gond nélkül, a szerkezet lehet a Wi-Fi eszközökkel teli okosotthon központi szereplője. 22 200 forintos áron lehet a Tiétek, de a A4E61DA7DE1EB001 kuponnal ez az összeg mérsékelhető. Ha szeretnétek többet tudni, esetleg rendelni, akkor a lenti linkeken érdemes szétnézni!

Xiaomi AX3600 Wi-Fi 6 Router

A készülék jelképezi a csúcskategóriát a Xiaomi routerek között, ez a modell nagyjából és szerintünk nem kis túlzással féláron adja sok esetben azt, amit más cégek gépei kétszer annyiért sem. A készülék lelke ezúttal is Qualcomm technológia, 2,4 GHz-es frekvencia esetén a maximális sávszél 574 Mbps, míg 5 GHz-es frekvencia használata során az elérhető maximum 2402 Mbps is lehet. 1 WAN port, 3 gigabites LAN csatlakozó, legtöbb 248 csatlakoztatott eszköz. A készülék most 40 900 forintos áron rendelhető a GearBest webáruházából. Az átváltott összegek mindig nagyjából vannak kiszámítva, lehetnek kisebb eltérések. A két link pedig azok kedvéért van, akiknek nem erőssége az angol nyelv, nekik az alsóra érdemes kattintani, mert gépi fordítással ugyan, de magyarul olvasható a kínai webshop.

Tippek a rendeléshez:

  • Megbízható oldalról rendelj (pl. GearBest, Banggood, Geekbuying, Geekmaxi, Tomtop, Aliexpress, stb.).
  • Fizess PayPallel, ha van rá mód, mert ez védelmet nyújt.
  • 35 euró (~40 dollár) végösszeg alatti rendelésnél nincs vámolás, nyugodtan rendelhetsz.
  • Drágább terméket vásárolj EU raktárról vagy valamilyen vámmentes szállítási móddal (pl. Priority Line/EU Priority Line).

További hasznos tudnivalók a KínaiGuru oldalán.

Forrás: GearBest

Szólj hozzá