Nem jár gyorstöltő az új iPhone-okhoz, de megveheted jó drágán

Jelenleg minden az Apple, és az új iPhone-ok körül forog, és egy darabig ez még biztosan így is lesz. Most egy olyan dolog került nyilvánosságra, ami pontosan rámutat arra, hogy mi is a probléma az Apple üzletpolitikájával.

Az Apple kedden jelentette be az új készülékeit, amik végre megkapták a gyorstöltés funkciót, amellyel 50%-ra lehet tölteni őket mindössze 30 perc alatt. Ez egy szuper újítás, nem véletlen, hogy az Android csúcskészülékek már régen megkapták, és ez is egy olyan dolog, amiért sokáig csak irigykedhettek az iPhone telefonok tulajdonosai.

De itt jön a csavar, hiszen még a most bemutatott iPhone szériához sem jár ilyen töltő alapból, hanem külön lehet megvásárolni. Ha benzinkúton megkérdezik tankolásnál, hogy kérünk-e szendvicset, bizonyára nem vált ki akkora szemráncolást, mint ez a szituáció. Gondoljunk csak bele, mikor az Apple boltban megkérdezik, hogy kérünk-e gyorstöltőt a frissen vásárolt, 380 ezer forintos készülékhez.

És ahogy azt megszokhattuk, itt is vastagon fogott az a bizonyos ceruza. A töltőegység 19.990 Ft-ba kerül, míg a hozzá való 1m-es USB C Lightning kábelért 10.290 Ft-ot kérnek el. Tehát azért, hogy az új telefonunk képes legyen az egyik beharangozott új funkcióra, pontosan 30.280 Ft-ot kell a boltban hagynunk.

Azért ezt már elég komoly lehúzásnak érezzük, hiszen ha beharangozzák a gyorstöltést, akkor ne egy maximum 5W-tal töltő adaptert adjanak a készülékekhez. Nehéz elképzelni, hogy nem fért bele az eredeti árba a gyorsabb töltőfej.

Mindig is nagy volt az ellentét az Android és az iOS felhasználók között, de olyan, mintha ez az Apple-t abszolút nem érdekelné, és folyamatosan újabb támadófelületet ad a konkurenciának. Erre a húzásra valószínűleg a legelvakultabb iPhone felhasználók is csak a szájukat húzzák, és választhatnak, hogy lemaradnak a funkcióról, vagy a zsebükbe nyúlnak.

Forrás: Businessinsider

Szólj hozzá