Megérkeztek az új iPhone-ok, döbbenetes hazai árakkal!

Nincs több találgatás, mivel végre hivatalosan is bemutatták az idei iPhone felhozatalt, és ahogy arra számítani lehetett, három új modell érkezett. A magyarországi árak is kiderültek, a cikk végén találod őket.

Az Apple végre felfedte a nyerő kártyáit, és bemutatta mindhárom modellt, amelyek az iPhone Xs, iPhone Xs Max és az iPhone Xr névre hallgatnak. Utóbbi a sokak által várt “olcsóbb” változat, de sajnos ez se sorolható majd az olcsó kategóriába. Nézzük tehát, hogy mit nyújtanak az új mobilok.

Az iPhone Xs és Xs Max a két idei nagyágyú, minden földi jóval ellátva, és a vadonatúj 7 nm-es A12-es chippel szerelve. Természetesen ez mindent visz, és állítólag 15%-kal veri az elődjét (grafikus teljesítményben ez akár 50% is lehet), miközben akár 40-50%-kal kevesebb energiával is beéri.

Az iPhone Xs 5.8 colos OLED kijelzővel érkezett, amely 2436×1125 pixeles felbontással bír (458 ppi). Az Xs Max az eddigi legnagyobb iPhone lett, mivel 6.5 colos OLED panellel szerelték. Ez 2688×1242-es felbontás mellett szintén 458 ppi-s képpontsűrűséget kínál.

Trükköztek kicsit a sajtóképekkel, de nem tűnt el a notch, és kisebb sem lett

A fotós képességekre az ígéretek szerint nem lehet majd panasz, és kétkamerás megoldást üdvözölhetünk a jövevényeken. A modulok 12 MP-es felbontást kaptak, az egyik széles látószögű, míg a másik telefotós képességgel rendelkezik. 2X-es optikai zoom, optikai képstabilizátor, illetve f/1.8 és f/2.4-es rekeszérték felel majd a minél tökéletesebb fotókért. Természetesen rengeteg új fícsört is kaptak, és az elhangzottak szerint komoly előrelépést értek el az elődökhöz viszonyítva, de hogy ebben mennyi az igazság, az majd az első tesztek után derül ki.

Az üzemidővel sem lesz gond, mivel az Xs és az Xs Max is felülmúlja az iPhone X-et. Utóbbi elvileg az eddigi legnagyobb aksit kapta az almás telefonok közül, és másfél órás használati idővel ígér többet az X-hez képest. Meglepő és egyszerre örömteli hír, miszerint minden verzió alapból 2 SIM kártyát kezel, amit eSIM technológiával oldottak meg (azt még nem tudni, hogy Magyarországon ki tudjuk-e majd használtni ezen képességet). A mobilok 64/256/512GB-os verzióban érhetőek el.

iPhone Xr

A legtöbben ezt a modellt várták, hiszen némi kompromisszumért cserébe jóval olcsóbban kapjuk meg az iPhone életérzést. A 6.1 colos kijelző esetén be kell érnünk a LCD technológiával és 1782×828-as felbontással. Remek hír viszont, hogy ezt a modellt is a szupergyors A12-es chip hajtja majd. Megkapta a Face ID-t is, így nem igazán kell szégyenkeznie.

 

64GB-os lesz az alapverzió, de akinek ez kevés lenne, az 128 és 256GB-os verziót is vásárolhat, némi felárért cserébe. Hátul csak egy kamerát kapunk, ám ez már egy frissített verzió, ami remek képeket készít majd. Ami hiányozhat még, az a 3D Touch, ami már nem fért bele a “keretbe”, de legalább ez a modell is 2 SIM kártyát kezel. Visszatérnek az élénk színek, mivel a szokásos fehér, fekete színek mellett akár kék, korall, sárga és piros változatban is megvásárolhatjuk majd a telefont.

Az iPhone Xs modellek szeptember 28-án jelennek meg itthon, míg az olcsóbb Xr típus csak október 19-től lesz rendelhető, és rá egy héttel várható a megjelenése.

És akkor jöjjön amire mindenki várt, hogy mennyi is az annyi. Azt eláruljuk, hogy idén is akad néhány arcpirító árcédula.

Íme a hivatalos magyar árak:

iPhone Xs:

  • 399.990 Ft / 64 GB
  • 459.990 Ft / 256 GB
  • 537.990 Ft / 512 GB

iPhone Xs Max:

  • 439.990 Ft / 64 GB
  • 499.990 Ft / 256 GB
  • 577.990 Ft / 512 GB

iPhone Xr:

  • 299.990 forint Ft / 64 GB
  • 318.990 Ft / 128 GB
  • 359.990 Ft / 256 GB

Bár a mobilok szuperül mutatnak, mégis sokan csalódottak lehetnek, hiszen a legolcsóbb modellért is 300 ezer forintot kell a boltban hagynunk. Az Xs Max pedig egészen elképesztő, 440 ezres árról indul, a memória többletet pedig még mindig aranyárban mérik. Azt még érdemes megjegyezni, hogy a gyorstöltő idén sem “fért” be a dobozba, sőt, ezúttal már a jack átalakító is kimaradt, ezeket külön kell megvásárolnunk hozzájuk.

Forrás: Apple

Szólj hozzá