Ismerős dizájnnal érkezik a Huawei nova 8 SE

A kínai gyártók mindig is szerettek más gyártóktól másolni, és úgy tűnik, hogy ez továbbra sem változik, mert a Huawei hamarosan bemutatkozó mobilja ismerős külsővel érkezik majd.

A Huawei nova 8 SE bemutatója november 5-én lesz esedékes, és már csak azért is kilóg a sorból, mivel ez már nem a gyártó által favorizált Kirin chippel érkezik. A tiltások miatt váltani kényszerültek, és a két változatban is piacra kerülő készülékben már a MediaTek Dimensity 720 és 800U chipek teljesítenek majd szolgálatot.

A külső mindenképp megmosolyogtató, hiszen gyakorlatilag lemásolták a nemrég bemutatkozó iPhone 12 szériát. Mind a szögletes élek, mind pedig kamerasziget ismerős lehet az Apple legújabb telefonjai által, bár az anyaghasználat nyilván közel sem lesz olyan szintű.

A mobil egyébként egész vékony, mindössze 7,46 mm lesz, amely már a hátsó kameraszigetet is tartalmazza, súlyra pedig 178 grammot nyom majd. Ezek az adatok egyébként kifejezetten impozánsak, pláne azt figyelembe vége, hogy a kijelző egy 6,53 colos OLED panel lesz.

Hátul egyébként quad kamerát kapunk. Ebből a főmodul 64 MP-es lesz, amely mellett pedig egy 8 MP-es nagylátószögű, és két darab 2 MP-es (makró, mélységérzékelő) szenzor  kapott még helyet. A bemutató csütörtökön lesz esedékes, és az árazás egyelőre még nem ismert, mint ahogy az sem, hogy mely régiókban lesz majd megvásárolható a nova 8 SE.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá