Ismét a TV-okosítóké a főszerep a GearBesten!

A körülöttetek élő hülyékkel már valószínűleg nem lehet mit kezdeni, de a még mindig szép képpel bíró, ám kissé elavult televíziós készülékekkel igen. Erre valóak a TV-boxok, TV-okosítók, amelyek lényegében nem egyebek, mint aprócska, Android operációs rendszert futtató, ARM processzoros mini számítógépek, multimédiás célra fejlesztve. A GearBest most szeretné felhívni a figyelmeteket három típusra, könnyen lehet, hogy éppen ezek közül valamelyik az, amelyik hiányzik a nappalitokból.

A Magicsee N5 Plus segítségével te is látni fogod a varázslatot, mivel ez egy Android 9 Pie operációs rendszert futtató, Armlogic S905X3 processzort dolgoztató, 4 GB RAM-mal, valamint 64 GB belső tárhellyel felszerelt, duál frekvenciás WiFi modullal ellátott, nagy felbontású médiatartalmakkal is könnyedén megbirkózó TV-box. A készüléken teljes értékű USB csatlakozók is megtalálhatóak, ezek közül az egyik 3.0 szabványú. Ami különösen vagánnyá teszi ezt a szerkezetet az, hogy könnyedén bővíthető egy akár 4 TB kapacitású, 2,5 inches HDD merevlemezzel, de SSD is használható erre a célra. A készülék képes lejátszani a 8K felbontású, 24 fps-es videótartalmakat, ami eléggé meglepő egy 20000 Ft-nál olcsóbb eszköz esetében. A tulajdonos teljes fennhatóságot élvez a készülék felett, a root jogok megszerzéséhez mindössze egyetlen gombnyomás szükséges. A Magicsee N5 Plus 18 345 forintos áron rendelhető a GearBest webáruházából.

Az X96 Air szintén az elérhető legmodernebb operációs rendszert futtatja, a 9.0 Pie révén pedig hozzáférhető a zöld robotos rendszer színe java, a megfelelő launcher segítségével pedig még olyan programok is, amelyeket nem feltétlenül optimalizáltak televízióra a Google fejlesztői. A készülék legfőbb ereje abban rejlik, hogy olyan kiszerelésben vásárolhatod meg, amilyenben csak szeretnéd, ugyanis létezik többféle RAM, és belső tárhely opció. Mindegy melyiket választod ugyanaz a négymagos Armlogic lapkakészlet fog zakatolni a készülék belsejében, ami mindenféle különösebb megerőltetés nélkül indítja a 4K felbontású videókat. A készülék rendelkezik teljes értékű USB csatlakozókkal, micro SD kártya olvasóval, kétcsatornás WiFi modullal, no meg persze 4.1-es Bluetooth vevővel. Az AV csatlakozó segítségével pedig akár egy jóval régebbi televízióhoz is használhatjuk a szerkezetet, szóval nem gáz, ha tévén nincs HDMI. Ha mondjuk egy 4 GB RAM-mal, valamint 32 GB háttértárral szerelt változatot szeretnél rendelni az X96 Air-ből, 11 085 forintot kell leszurkolni, de léteznek más alternatívák is.

A fenti két készülék tökéletesen alkalmas arra, hogy mondjuk a megfelelő kontrollerrel Android rendszerű játékkonzol legyen belőlük, sőt az igazán elvetemültek billentyűzet és egér csatlakoztatása után akár még dolgozni is használhatják őket. Tapasztalat, a dolog tényleg működik. Aki viszont tényleg csak és kizárólag, szigorúan filmek nézésére, jobban mondva streamelésére szeretné használni a saját TV-okosítóját, annak a Tanix TX9S tökéletes választás lesz. Hasonlóan a többi ázsiai TV-boxhoz, ebben is Armlogic lapkakészlet zakatol, viszont az operatív menóra kapacitása ezúttal csak 2 GB, nem igazán érvágás, mert ezekkel a masinákkal egyáltalán nem cél a multitaszking. A TV-okosító akadások és röccenések nélkül viszi a 4K felbontású videókat, és akkor sem kezd dadogni, ha valamilyen nagyobb felbontású képet, vagy egyéb médiatartalmat kell megnyitnia. Alkalmazások terén szinte végtelen a kínálat, hiszen a készülék Android 9 Pie operációs rendszert, illetve annak televíziókra optimalizált verzióját futtatja. Amennyiben szeretnénk olyan applikációt is használni, ami alapesetben nem hozzáférhető, érdemes a Sideload Launcher nevű alkalmazást használni. A Tanix TX9S TV-box mindössze 7697 Ft-os áron rendelhető a GearBest webáruházából.

Forrás: GearBest

Szólj hozzá