Ismét feltűnt a Lenovo monitorként is használható táblagépe

Korábban már mi is írtunk a Lenovo táblagépéről, amely azért méltó a figyelemre, mert nem csupán tablet, de monitor gyanánt is használható lesz majd. Valószínűleg már nem kell sokat várni a bemutatóra, mert most a gyártó maga is elkezdte népszerűsíteni készülékét, amely a Yoga széria tagjaként fog debütálni.

A Lenovo a legnépszerűbb kínai közösségi oldalon, a Weibo-n tette közzé az alábbi képeket, amelyen a vadonatúj táblagép látható. A gyártó hivatalos közleménye szerint a készülék egy teljesen új állvány mechanizmussal fog rendelkezni, illetve kiemelik, hogy a masina HDMI támogatással is bír, tehát monitorként is használhatjuk majd, például játékkonzolok mellé, ahogyan a képen is látható.

Az új Yoga modell már nem egy tömör kitámasztóval lesz ellátva, ezúttal egy megerősített fémből készült vékony keret tölti be ezt a szerepet, amivel még könnyebb lesz a tabletet felakasztani, ha a helyzet, illetve a felhasználás módja ezt kívánja. Például így főzés közben lehet olvasgatni a recepteket.

A táblagép mellé lesz egy 4096 különböző nyomásszintet érzékelő érintőtoll is, ami többek között a különböző grafikai munkálatok során tehet jó szolgálatot. A Lenovo gépének csőszerű részén lesz egy USB-C port, valószínűleg ezen keresztül töltődik majd a készülék akkumulátora, a másik Type-C csatlakozót pedig adatátvitelre lehet majd használni.

Amennyiben a Yoga Pad Pro valóban használható lesz hordozható monitorként is, akkor nem csupán játékra, de munkára is kiválóan alkalmas lesz laptopok és más eszközök mellé. A gyártó egyelőre még nem fedte fel a bemutató dátumát, a hardveres jellemzők sem ismertek, de ha már ilyen promóciós anyagok jelennek meg az általuk menedzselt közösségi médiában, valószínűleg már nem kell sokat várni a készülék érkezésére sem.

Zárójelben azért megemlítenénk, hogy szinte minden OTG támogatással bíró Android tablet vagy telefon képes plusz képernyőként szolgálni, amennyiben egy USB-HDMI rögzítőkártyát OTG adapterrel rákötünk az adott szerkezetre. Persze a dologhoz kelleni fog majd egy a célnak dedikált alkalmazás is a Google Play Áruházból, de ilyenből több is található az alkalmazásbolt kínálatában.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá