Ismét híreket hallani az iPhone SE kapcsán

Az Apple utoljára 2022-ben jelentkezett megfizethető iPhone készülékkel, ám tavaly nem dobtak piacra új SE modellt. Nagyon új tűnik a legfrissebb hírek alapján, hogy az idei évet is kihagyják, de 2025-ben megjelenhet egy új SE készülék, ráadásul OLED kijelzővel.

A korábbi iPhone SE készülékek mindegyike folyadékkristályos panellel volt felszerelve, de most végre a legolcsóbb iPhone is organikus megjelenítővel kerül a boltok polcaira állítja egy friss, Koreából származó jelentés. A jelentés szerint jelenleg három kijelző-gyártó cég küzd az Apple megrendeléseiért, mindegyik szeretne képernyőket biztosítani az “olcsó” iPhone mobilhoz.

Az egyik természetesen a Samsung, ami a legalacsonyabb, 30 dolláros panelenkénti árat kínálja, a kínai BOE 35, míg a Tianma 40 dolláros összeget ajánlott a Cupertino-i vállalatnak. Egyelőre egyikük sem nyerte el a szerződést, mivel az Apple állítólag csak 20 dolláros ajánlatot hajlandó elfogadni. Így a tárgyalások jelenleg is folynak.

A jövőre debütáló iPhone SE olyan képernyőt kaphat, mint amilyet az iPhone 13 és  14 modellek esetében alkalmaztak. Vagyis a 2025-ben érkező okostelefon 6,1 hüvelykes 2532 x 1170 felbontású képernyővel lesz felszerelve, amelynek maximális fényereje elérheti az 1200 nitet, és még talán a Ceramic Shield üveget is megkapja majd. Mondjuk ez az értesülés nincs megerősítve, és a spórolás érdekében az Apple kihagyhatja ezt az összetevőt.

A nemrég publikált jelentés szerint a Samsung Display és a BOE is jó hozammal képes gyártani ezeket a paneleket, a Tianma viszont nem lesz komoly versenyző, mivel a technológiája elmarad versenytársaitól. A Samsung nagy előnye az, és valószínűleg ezért kínálhatta a legolcsóbb árat, hogy az iPhone 14 modellek képernyői is náluk készültek, így felhasználhatja az ehhez szükséges összes gyártósori berendezést, vagy akár a meglévő panelkészleteket is, ha van ilyen a raktáraiban.

A Samsung azt is megengedheti magának, hogy az SE modell esetében alálicitáljon a BOE-nek, mivel az iPhone 15 és az iPhone 16 sorozat paneljein nagyobb nyereséget tudnak realizálni. Mindeközben a BOE-nak minden további megrendelésre szüksége van, mert tavaly elvesztette a lehetőséget, hogy növelje az OLED-gyártási kapacitását, amikor nehézségekbe ütközött az iPhone 15 kijelzők előállításakor. Így aztán több megrendelést át kellett adnia a  Samsung Displaynek.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá