Iszonyat gyors lesz az új iPhone-ok A12-es chipje

Egy korai Geekbench eredmény árulkodik az Apple A12-es chipjéről, és úgy tűnik, hogy ismét jelentős sebességnövekedésre számíthatunk majd.

Az Apple minden évben kiadja a legújabb fejlesztésű chipjét, ami általában jóval gyorsabb az előző generációnál, ráadásul a riválisok megoldását is rendre maga mögé utasítja. Úgy tűnik, hogy ez idén sem lesz majd másképp.

A Geekbench-ben bukkant fel az Apple A12-es chipje (Ez kerül majd a 2018-as szériába), és brutális eredményt produkált. Az egymagos teljesítményt nézve 4.690 pontot gurított, míg több magot használva 12.908 pontot ért el. Elmondható tehát, hogy a többmagos teljesítményt nézve nagyjából 20%-kal gyorsabb az új konstrukció.

Érdemes megnézni a listán szereplő többi mobilt, hiszen rögtön kiderül, hogy jóval gyorsabb a riválisok megoldásánál (Samsung S9+-nál 35%-kal jobb eredményt ért el többmagos használat esetén). Érdemes persze fenntartással kezelni ezeket az eredményeket, hiszen az a biztos, ha már megjelentek az új iPhone-ok, és azok érnek majd el ilyen eredményt.

Állítólag a videóchip is hasítani fog, amelyre a Ice Universe (népszerű szivárogtató) hívta fel a figyelmet, ám erről még sajnos nincs semmilyen eredmény.

Kíváncsian várjuk tehát a bemutatót, ahol megismerhetjük majd a legújabb modelleket. Egyelőre még nem lehet tudni mikor mutatják be őket, de nagy valószínűséggel szeptemberben vagy októberben várható az esemény.

Forrás: Hothardware

Szólj hozzá