Itt a magyar menüs Fuse Pro okosóra

A Fuse Pro okosóra magyar menüvel, SIM foglalattal, beépített mikrofonnal, hangszóróval és GPS modullal igyekszik kiemelkedni a viselhető eszközök hatalmas választékából. A korlátozottan vízálló borítás, az 1 év teljes körű hazai garancia, a dobozban mellékelt ajándékok, és persze a funkciókhoz képest egészen baráti ár révén ez mindenképpen sikerül is neki, az alábbiakban pedig bemutatjuk, miért is lehet kiváló választás ez a készülék.

A Fuse Pro ismertetését kívülről befelé haladva fogjuk végigvinni, először is kezdjük magával a külalakkal! A Fuse Pro kerek kialakítású, tehát a hagyományosabb órák felé húz, ugyanakkor a külcsín modernitása is azonnal tetten érhető, első blikkre látszik, hogy ez egy vérbeli okosóra, nem pedig valami avítt alkalmatosság. A készülék az IP67 minősítésnek megfelelően képes ellenállni az elemekkel szemben, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a fröccsenő víz, vagy egy kis eső nem okozhat gondot a masina számára, de a fürdés, az úszás sajnos felejtős ezzel a modellel. Ehhez talán annak is van némi köze, hogy az óra rendelkezik saját mikrofonnal és hangszóróval, amelyek segítségével önállóan is képes hanghívásokat indítani és fogadni, persze ehhez kell a belsejében lévő modem is, no meg a hálózati kártya foglalat, ami nano SIM-et fogad, ezt egy gumisapka igyekszik óvni a víztől.

A készülék kijelzője egy korrekt konstrukció, 1,3 colon kínál 240 x 240 pixeles felbontást, teszi mindezt egy IPS képernyőn, ezeket a paneleket a telt színek, valamint a széles betekintési szögek jellemezik, amikre mindenképpen szükség lesz egy okosóra esetében. A kijelzőt ötödik generációs Gorilla üveg oltalmazza a fizikai behatások ellen, de ha ez nem volna elég, lesz a csomagban egy ajándék üvegfólia, amellyel tovább lehet fokozni a védelmet. Az óra vezérlése lehetséges ezzel az érintésérzékeny kijelzővel, illetve az oldalsó kereten található két fizikai gombbal. A Fuse Pro szíja cserélhető, kapunk mellé egy gyárit szilikonból, de jár a készülék mellé egy ajándék szíj, ez vagy fémből vagy bőrből készül, a vásárló választja ki, attól függően, hogy melyik számára a szimpatikusabb.

A Fuse Pro burkolata alatt egy Bluetooth chip teljesít szolgálatot, ami képes zökkenőmentesen stabil vezeték nélküli kapcsolatot kiépíteni bármilyen Android vagy iOS operációs rendszert futtató telefonnal, táblagéppel. Az óra fontos alkotóeleme egy GSM modem, ami lehetővé teszi a Fuse Pro csatlakozását a telekommunikációs hálózatokra, így válik lehetségessé a telefonhívások indításra, szoftveres oldalon ezt hívásnapló és telefonkönyv támogatja.

Mint minden valamirevaló okosóra, ez is rendelkezik egy rakat mozgással kapcsolatos funkcióval, így kapunk sport üzemmódokat, elérhető a pulzusmérés, a lépésszámlálás, van ülő életmód figyelmeztetés, a GPS modullal (ami egyébként a GLONASS műholdakat is támogatja) pedig követhetjük a kültéri mozgásokat. Fontos azonban megemlíteni, hogy a navigációs rendszer nem használható tájékozódásra (nem fog megjelenni a térkép az órán), ehhez továbbra is a telefont leszünk kénytelenek igénybe venni. Miután sikerült összekötni az órát egy másik eszközzel, jelezni fogja az alkalmazások értesítéseit, a bejövő hívásokat – amiket fogadni is tudunk a kihangosítás funkcióval –, illetve irányítani lehet az órával összeköttetésben lévő készülék kameráját és multimédia lejátszóját. Ébresztőóra, naptár, stopper – természetesen ezek a klasszikus funkció sem hiányozhatnak a repertoárból.

Végül semmiképpen sem feledkezzünk meg az okosóra másik legnagyobb erényéről, ami nem más, mint a teljes egészében magyar nyelvű menü.

A Fuse Pro burkolata alatt egy 320 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátor található, amelynek töltését egy mágneses kábellel tudjuk menedzselni. A telepnek köszönhetően akár 4 napos napos üzemidő is lehetséges normál felhasználás mellett, a készenléti idő pedig nagyjából egy hét.

A Fuse Pro okosóra tehát majdnem kivált egy másodlagos telefont, mivel a beépített SIM foglalat lehetővé teszi a hívások indítását és fogadását teljesen önállóan. Van továbbá GPS modul, IP67 minősítésnek megfelelő külső borítás, megkapjuk a szokásos testmozgással kapcsolatos opciókat, ráadásul ajándék óraszíj és üvegfólia is jár a készülék mellé. A Fuse Pro okosóra 1 év teljes körű magyarországi garanciával kapható, a szállítás pedig gyors és ingyenes.

Az okosóra a DroidVilág webáruházban vásárolható meg ezen a linken.

 

Forrás: DroidVilág

Szólj hozzá