Itthon is elstartolt az Apple streaming szolgáltatása

Az Apple élesítette a szolgáltatását, és mostantól elérhetővé váltak a saját gyártású tartalmaik. Bár egyelőre még nagyon szegényes a választék, a későbbiekben bizonyára gyors tempóban bővítik majd a repertoárt.

Több mint 100 országban vált elérhetővé november 1-jén az Apple TV+, és szerencsére kis hazánk is a ott van a listán. A minőségre nem lehet panasz, hiszen 4k felbontást kapunk Dolby Vision és Dolby Atmos támogatással, ám egyelőre még a kedvező ár ellenére sem tűnik túl csábítónak a dolog.

Európában 5 eurót kérnek a szolgáltatásért, itthon pedig 1.890 Ft-os havidíjért férhetünk hozzá a szolgáltatáshoz. A Tartalom viszont nagyon karcsú, hiszen mindössze 8 sorozat és 1 film érhető el rajta. Némelyik sorozatból már 10 rész is felkerült, ám akad olyan is, amelyből csak 3 epizód érhető el, és heti felbontásban kapjuk majd az új részeket. Muszáj lesz tehát rohamtempóban bővíteniük a kínálatot, hiszen ez egyelőre nem túl versenyképes ajánlat.

Sokan azonban ingyen is hozzáférhetnek az Apple TV+ szolgáltatáshoz, hiszen Apple termék (iPad, iPhone, iPod Touch, Mac és Apple TV) vásárlása esetén egy évnyi előfizetés jár a termékekhez. Emellett az Apple Music diák-előfizetéssel rendelkező felhasználói is díjmentesen nézhetik a saját készítésű műsorokat. Akad más pozitívum is, hiszen egy előfizetést akár 6 családtag is használhat, ráadásul  letölthetjük a tartalmat, és akár később, internetelérés hiányában és megnézhetjük őket.

Az Apple TV+ a következő termékeken érhető el:

  • Phone vagy iPod touch, amelyen az iOS legújabb verziója fut
  • iPad, amelyen az iPadOS legújabb verziója fut
  • a tvOS legújabb verzióját használó Apple TV 4K-n vagy Apple TV HD-n,
  • a legújabb Apple TV-szoftverfrissítést tartalmazó 3. generációs Apple TV-n,
  • olyan okostelevízión vagy streaming box eszközön, amely támogatja az Apple TV alkalmazást,
  • a macOS legújabb verzióját használó Macen, illetve
  • a tv.apple.com webhelyen a Safari, a Firefox vagy a Chrome böngészőben.

Az Apple saját gyártású alkotásai feliratosak, illetve szinkronizáltak lesznek közel 40 nyelven, és siketek és hallássérültek számára készült szöveges átiratokat (SDH) is tartalmazni fognak. Az Apple TV+ sorozatai és filmjei nyolc nyelven audióleírásokkal is rendelkezni fognak.

Forrás: Apple

 

 

Szólj hozzá