Januárban érkezhet a Nokia csúcsmobilja

A legfrissebb hírek szerint januárban végre tényleg bemutatja a HMD Global az öt hátlapi kamerával szerelt mobilját, amelyre már oly régóta várunk.

Nem igazán jut eszünk olyan mobil, amelyre többet kellett volna várni, mint a Nokia 9-re. Nagyon régóta szivárognak az infók róla, ráadásul csak tovább fokozza a várakozást, hogy a HMD Global újjáalakulása óta vár a közönség egy igazi csúcsmobilra, amely a legnagyobb gyártók flasghipjéhez hasonló teljesítménnyel rendelkezik. Persze ez a mai világban már kevés, hiszen valami különleges tulajdonság is kell, erre pedig tökéletes a Nokia 9-en található öt darab hátlapi kamera.

A legfrissebb hírek szerint január utolsó hetében mutatják be a készüléket, ami egész közelinek tűnik. Ez az információ az oroszországi Nokia Anew-től származik, akik belső forrásra hivatkoznak. Azt is elárulták, hogy több meglepetést is tartogat számunkra a gyártó, és nem csak a kamerák számától esik majd le az állunk.

Ha ez tényleg így lesz, akkor a Nokia valószínűleg sem a CES-en, sem pedig az MWC-n nem készül nagy bejelentésre, hanem inkább egy önálló rendezvény keretein belül mutatja majd be a Nokia 9 PureView telefont.

A specifikáció már nagyjából kiszivárgott, és az év eleji bemutató is logikusnak tűnik, mivel minden bizonnyal Snapdragon 845-ös chippel érkezik a készülék. Amennyiben elcsúsznának, már olyan ütős konkurencia mellett kellene kijönniük vele, mint a Galaxy S10 széria, amiben pedig már a fejlettebb, Snapdragon 855 chip dorombol. Várjuk tehát a január végér, és reméljük hogy igaznak bizonyul az értesülés.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá