Januárban érkezhet a Samsung Galaxy Smart Tag

Újabb érdekes kütyüt tervez bemutatni a dél-koreai gyártó, amely egy nyomkövető címke lesz, és a legfrissebb hírek szerint már Galaxy S21 szériával együtt bemutatkozhat majd.  

A Galaxy Smart Tag-ről csak nem rég érkeztek az első pletykák, most pedig már arról hallani, hogy akár január 14-én, a Galaxy S21 szériával együtt bemutathatja majd ezt a Samsung. Egy kifejezetten praktikus termék érkezik az apró nyomkövető eszköz személyében, amelynek sokan örülni fognak. Oda-vissza kommunikál majd az okoseszközökkel, így például a mobilunk segítségével a Smart Tag követhető nyomon, míg az utóbbin található gomb segítségével pedig mobilunkat tudjuk megtalálni, ha esetleg elfelejtettük volt, hogy hová raktuk le azt.

A Smart Tag Bluetooth kapcsolattal kommunikál, az elnevezése alapján pedig címke/cédula/levonó néven kell majd itthon keresnünk. Láthattunk már egy rajzot is az EI-T5300-as kódnevű apróságról, amely a hitelesítés során került ki a netre.

A Bluetooth 5.1-et használó termék hatótávja várhatóan 400 méter lesz beltéren, és 1 km lesz kültéren. Egy CR2032-es elem kell majd a működéséhez, ám arról egyelőre nincs információ, hogy meddig képes működni egy elem segítségével. A jó hír, hogy IP68 védelemmel látták el, így az esetleges külső behatásoktól sem kell majd féltenünk.

A sietség egyébként érhető, hiszen állítólag az Apple is hasonlón dolgozik AirTag néven, és a Samsung érthetően szeretné hamarabb piacra dobni a saját változatát. Szerencsére az ára sem vészes, mivel állítólag 15 euróért kerül majd forgalomba, így itthon várhatóan 5.500-6.000 Ft körül lehet majd hozzájutni.

Forrás: Sammobile

Szólj hozzá