Játékszolgáltatással bővülhet a Netflix repertoárja

Nagyon érdekes hírek érkeztek az egyik legnagyobb streaming szolgáltató háza tájáról, amely szerint a jövőben a játékiparba is szerencsét próbálnak, és természetesen a kor követelményeinek megfelelve ők is felhő alapú rendszerben gondolkoznak.

Korábban már lehetett hallani a dologról, ám akkor mindenki azt hitte, hogy egy Youtube, vagy Twitch-hez hasonló, közvetítésekre épülő terméken dolgozhatnak a Netflix háza táján. A legfrissebb értesülések szerint azonban jóval nehezebb fába vágják a fejszéjüket, és egy Google Stadia és Xbox Cloudhoz hasonló, játékosokat célzó szolgáltatáson dolgoznak. Nem kellene tehát hardvert vásárolnunk a játékkonzol személyében, hanem egy kontrollerre lenne csak szükségünk, a játék pedig a Netflix szerverén futna, és egy kliensen keresztül játszhatnánk a TV-n.

A legfrissebb hír, hogy Steve Moser már konkrétumokat is talált a Netflix iOS-re szánt alkalmazásában, amelyek a DualSense kontroller támogatására utalnak. Ezek alapján valószínűleg nem fejlesztenek majd saját kontrollert sem, hanem a piacon elérhető termékekhez alakítják ki a támogatást inkább. Shark projektnéven fut jelenleg a dolog, és már állítólag már építik a csapatot, amely ezzel foglalkozik majd. Hogy esetleg lesznek-e saját játékok, vagy csak ezeket is a többiektől veszik át, az még nem ismert, mi azonban az utóbbira tippelnénk, hiszen még a Google is feladta a dolog, és feloszlatta a saját csapatát, a további erőforrások elfecsérlése helyett a Stadiaval kapcsolatban.

Azért mi még nem vennénk mérget arra, hogy valóban megvalósul a dolog. Erősen kérdéses, hogy egyáltalán lenne-e ilyesmire igény az előfizetők körében, mivel akiket a játék érdekel, azoknak úgyis Xbox/Playstation/PC van otthon vagy előfizetnek valamelyik már kiforrott rendszerre. Kíváncsian várjuk a további fejleményeket, hiszen egy ilyen projektet kivitelezni hosszú évekbe is beletelhet, így nem mostanában várható a Netflix játékszolgáltatása.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá