Jobb vétel a Galaxy S8 és S8+ az iPhone X-nél?

Rengeteg teszt fellelhető a neten, és időről időre megjelennek a csúcskészülékek összehasonlításai. Bár az iPhone X hatalmas előrelépés lett az Apple termékpalettáján, úgy tűnik sokan nincsenek elragadtatva tőle.

A Consumer Reports nevű oldal arról híres, hogy szponzorok nélkül, úgymond elfogulatlanul teszteli le a termékeket, majd ad rájuk egy pontszámot (100-as skálán), ami azt jelöli, hogy mennyire jó vétel az adott termék. Véleményük szerint a Samsung Galaxy S8 és S8 Plus is jobban megéri az árát, mint az iPhone X, és ezt le is vezetik.

Az iPhone X több dologban is remekül szerepelt, és az egyik legjobb kamera van benne, amit eddig mobilban láttak. Kiemelik, hogy szuper lett az új “keret-nélküli” dizájn és az OLED kijelző. A Face ID is megfelelően és gyorsan működik, ennek ellenére a végére 80 pontot adnak a készüléknek, mivel akadt néhány negatívum is.

Ami eléggé lehúzza a pontszámot, az az akkumulátor, mivel az nem olyan tartós, mint a rivális telefonoké. Emellett két nagy negatívumot hoztak még fel. Az egyik, hogy a telefon nagyon törékeny, ezért fokozottan ügyelni kell rá, a javítás ráadásul nagyon költséges. A másik természetesen az ár, hiszen hazánkban például 379.990 Ft-ról indult, ami túlmutat a többi gyártó árazásán.

A Galaxy S8 modellek egyébként nem sokkal előzték meg az iPhone-t, mivel 81 pontot kaptak, a Note 8 viszont szintén 80-at, hasonlóan az Apple mobiljához.

Az oldal a vásárlók érdekeit próbálja nézni, és ezt rengeteg példa igazolja. Mikor a Galaxy S6 megjelent, véleményük szerint jobb vételnek számított az eggyel korábbi Galaxy S5, mivel olyan dolgok, mint a cserélhető akkumulátor és a microSD foglalat a korábbi kiadás felé billentették a mérleg nyelvét.

Mindazonáltal kihangsúlyozzák, hogy nem azt mondják, hogy az iPhone X egy rossz telefon, egyszerűen csak az a véleményük, hogy vannak jobb vételnek számító készülékek a piacon.

Forrás: Sammobile

Szólj hozzá