Jól néz ki, de semmit nem csinál az Asus ROG Phone 2 aktív hűtése

Úgy látszik, a gamer okostelefonokra mégis van igény, hiszen egyre több gyártó készít ilyen modelleket, de köztük is az egyik legfigyelemreméltóbb az Asus ROG Phone szériája, ami már a második generációnál tart. A készülék teljesítményét aktív hűtéssel igyekezett a tajvani cég növelni, és most Zack Nelson jóvoltából, aki szétszerelte a gépet, megtudhattuk, hogy mennyire effektív ez a megoldás. Nagyjából semennyire. 

A készüléket kicsit nehezebb volt szétkapni, mivel az egyedi kialakítású üveg hátlap leszedését a telefon aktív hűtése bonyolítja. Mint kiderült, a ventilátor üreges, és a mobil semmilyen alkatrészéhez nem kapcsolódik, nagyjából olyan mintha, ott sem lenne. Ennek ellenére a ROG Phone 2 hűtése tökéletes kezekben van, bontás közben egy hatalmas, rézből készült gőzkamrás hűtési rendszerre lehetünk figyelmesek, aminek cseréje csak a megjelenítő megbolygatásával lehetséges, mert a hőt azon keresztül adja le.

A telefon 6000 mAh kapacitású aksija is nagyon komoly látnivaló, de a mobil kameráival is megismerkedhetünk közelebbről. Igazából nem szeretnénk minden poént lelőni, érdemes megnézni a videót, hiszen alig nyolc és fél perces. Élvezetéhez nem hátrányos némi angol nyelvtudás, de a műszaki hajlamú nézőknek talán ez sem annyira fontos. Ja, és még valami: ilyen műtétekre csak akkor vállalkozzatok, ha tudjátok mit csináltok, és meg is van hozzá a kellő felszerelésetek!

Van köztetek Asus ROG Phone 2 tulaj? Ha igen, mennyire vagytok elégedettek a készülékkel? Írjátok meg kommentben!

Forrás: JerryRigEverything

Szólj hozzá