Jön a billentyűzet és egér támogatás Xbox One-ra

Játékos kedvű olvasóink talán emlékeznek még, hogy 2015-ben a Microsoft bejelentette az Xbox One konzolok teljeskörű billentyűzet és egér támogatását. Körülbelül négy héttel ezelőtt már megjelentek a jelei annak, hogy valóban megvalósul a több éves ígéret, és most végre hivatalosan is megerősítették: a héten már használhatóak lesznek a konzolos világban szokatlan perifériák.

Vannak olyan játékok, amelyeket sokszor valóban nagyobb élvezet a szokásos billentyűzet/egér kombóval irányítani, ilyenek a belső nézetes lövöldék, és a nem körökre osztott stratégiák. Utóbbiak akár nagyobb számban is megjelenhetnek a Xbox világban az újításnak köszönhetően. Így vagy úgy, de november 14-én mindenképp életbe lép az új opció.

 

Az összes létező Xbox One konzol támogatni fogja a lehetőséget, mindössze USB-s egérre, valamint klaviatúrára lesz szükségünk. Fontos tudni, hogy nem minden játékot játszhatunk a PC-s perifériákkal, egyelőre csupán hét olyan cím létezik, amelyben igénybe vehetjük őket. A Fortnite, a Bomber Crew, a Deep Rock Galactic, a Strange Brigade, a Vermintide 2, a War Thunder és az X-Morph Defense lesznek az első támogatott játékok. A jövőben persze újabb címek csatlakozhatnak a listához, ha minden igaz a Children Of Morta, a DayZ, a Vigor és a Wargroove is megkapja a billentyűzetes támogatást sok másik játék mellett.

Mielőtt a vérpistikék szeme felcsillanna, azonnal csillapítjuk a kedélyeket, mivel akik kontrollerrel nyomulnak, nem kerülhetnek össze egeres/billentyűzetes játékosokkal az online lövöldözős játékokban, így például a Fortnite-ban sem. Csak abban az esetben lesz ez lehetséges, ha a fejlesztők engedik, de ilyen valószínűleg nem fog történni, mert abból biztosan nagy lázadás kerekedne. Egyébként jó hír, hogy nem szükséges spéci kiegészítőket vásárolni, bármilyen jelenleg kapható perifériát használhatunk, ennek ellenére lesz hivatalos kiegészítő, melyet a Razer fog gyártani. A Blizzard legalább kiadhatja konzolokra is a Warcraftot… /troll off/

Forrás: PCGamer

Szólj hozzá