Hamarosan érkezik a Facebook TV

A Facebook folyamatosan dolgozik új videós szolgáltatásán, mely hamarosan exkluzív tartalmakkal jelenik meg.

Egyelőre még csak az USA-ban elérhető, ahol a szerencséseknek már megjelent egy Watch fül, melyet kiválasztva a különböző kategóriákat láthatjuk. Lehet választani élő, vagy felvett műsorokból, és olyan kategóriákból, mint pl. a legnépszerűbb műsorok, legviccesebb videók, vagy akár az ismerősök által nézett, és javasolt videók. A kedvenc tartalmainkra fel is iratkozhatunk, így sosem maradunk le az új részekről, illetve így próbálják összekötni a rajongókat és a készítőket.

Lesznek olyan videók is, amiket teljes egészében a Facebook rendel be, és finanszíroz, de főleg külsős tartalom várható. Erre úgy próbálják motiválni a készítőket, hogy a bevétel 55%-a az övék lesz, a Facebook pedig a maradék 45%-ot tartja meg. A szolgáltatás várhatóan augusztus 28-án indul el, és a szóvivőjük szerint több, mint 100 műsor lesz kezdésként, mely reményeik szerint nagyon hamar ezer fölé fog nőni.

Introducing Watch

Közzétette: Facebook – 2017. augusztus 9.

A műsorok elérhetőek lesznek mobilon, asztali számítógépen és az okos tv-ken is, bár egyelőre mindenhol csak a Facebookon belül, a Watch fülre kattintva. A tervezők nem titkolt szándéka az, hogy az emberek több időt töltsenek a közösségi oldalon. Véleményük szerint már most is sok ember jár hozzájuk csak a videók miatt, így megpróbálják ezeket az igényeket maximálisan kielégíteni, és közösséget építeni.

Eleinte feltehetően csak rövidebb műsorok lesznek elérhetőek, mint dokumentumfilmek, realityk, vagy sportműsorok, de később ez tovább bővülhet. Mindenesetre mi kíváncsian várjuk a hónap végét, amikor hivatalosan is elindul a szolgáltatás.

Forrás: Techcrunch

Szólj hozzá