Jön a hajlítható Honor mobil

Újabb hírek keltek szárnyra az immáron teljesen függetlenül tevékenykedő Honor háza tájáról. Állítólag a márka szakemberei egy hajlítható kijelzés okostelefonon dolgoznak, amelynek létét egy korábban levédetett névsor, és most egy a közösségi médiában aktív szivárogtató is megerősítette.

A hírek forrása most is a minden lében kanál Digital Chat Station, aki úgy tudja, hogy a Honor szakemberei egy 8 colos elsődleges képernyővel rendelkező, hajlítható kijelzős mobil piacra dobásán fáradnak. Az internetes szivárogtató hírei szerint a másodlagos megjelenítő egy 6,5 hüvelykes konstrukció lesz. A megjelenítő gyártásáért állítólag a legnagyobb kínai kijelző-manufaktúra, a BOE felel majd. A cég jelenleg a sérülékeny flexibilis képernyők védelmét szolgáló ultravékony üvegbevonat egy új változatán dolgozik, hogy aztán az együtt debütál-e a Honor hajlítható mobiljával, vagy sem, az egy nagyon jó kérdés.

Habár a Honor jogilag illetve más szempontokból is egy teljesen önálló brand, és hivatalosan már nincsenek kapcsolatai a a korábbi anyavállalattal, még mindig rengeteg hasonlóságra lehetünk figyelmesek a két cég dolgai között, például dizájnban. Ugyebár a szóbeszédekben szereplő hajlítható kijelzős okostelefon is ugyanakkora képernyőkkel bír, mint a Huawei Mate X és Mate Xs modellek. A szóban forgó készülékek megjelenítője kifelé hajlik, és ilyenkor a 8 hüvelykes, már-már tablet méretű kijelző átalakul egy 6,6 colos panellá, a maradék pedig a hátoldalra kerül, amit ilyenkor videohívásokhoz és önarcképek lehet használni.

Azt persze egyelőre nem lehet kijelenteni, hogy a Honor a Huawei összegyűjtött tudására támaszkodna a készülék fejlesztésekor, bőven benne van a pakliban az is, hogy valami teljesen egyedi készül a kínai cég műhelyében, csak azonos képernyő méretekkel. Sajnos egyelőre nagyon keveset tudni a Honor hajlítható okostelefonjáról, így kénytelenek vagyunk megvárni további információk és értesülések napvilágra kerülését, hogy kiderüljön, egészen pontosan miként látják a Honor mérnökei a flexibilis mobilok következő generációját.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá