Jön az iQOO táblagép, ami igazából nem is új készülék lesz

A Vivo alá tartozó iQOO jövő héten, egészen pontosan május 23-án mutatja be a Neo 8 modelleket, de a társaságukban érkezik a brand első táblagépe, ami a rendkívül fantáziadús iQOO Pad nevet kapja majd a keresztségben. A készülék a publikált teaser alapján igencsak hasonlít a korábban piacra dobott Vivo Pad 2-re.

Nem véletlenül, ugyanis a hírek szerint az iQOO Pad és a Vivo Pad 2 lényegében ugyanaz a készülék lesz, annyi különbséggel, hogy az iQOO készülékében MediaTek Dimensity 9000+ helyett a sima 9000 chip végzi majd a számításokat. Amennyiben a két masina lényegében ugyanaz lesz, tudjuk a várható specifikációkat is.

Az iQOO Pad 12,1 colos LCD képernyővel érkezik majd, amelyen 2800 x 1968 pixel sorakozik, a képfrissítési ráta pedig 144 Hz-es lesz. A már említett lapkakészlet mellé 12 GB RAM és 512 GB háttértár is kerülhet, attól függően milyen konfigurációkban kínálják majd a készüléket. A háttértár egy részét az Android 13 operációs rendszer foglalja majd el, amelyet a gyártó saját fejlesztésű Origin OS 3 felhasználói felülete tesz teljessé.

A tablet borítása alá préselnek egy 10 000 mAh kapacitású akkumulátort is, ami támogatni fogja a 44 wattos vezetékes töltést, illetve képes lesz az 5 wattos fordított vezeték nélküli töltésre, amivel az apróbb kütyüket lehet majd táplálni, például a fülhallgatókat, okosórákat, ilyesmiket.

Az iQOO Pad egészen tisztességes kamerákat örököl majd a Vivo gépétől, hátoldalán 13, előlapján pedig 8 megapixeles képrögzítő egység foglal majd helyet. Fülhallgató kimenet sajnos nem kerül a készülékre, de a sztereó hangszórókról nem kell majd lemondani.

Az eredeti Vivo Pad 2 mellé lehet billentyűzetes tokot és stylust is vásárolni, de hogy az iQOO gépe mellé milyen tartozékokat lehet beszerezni, azt egyelőre nem tudni, mint ahogyan a várható árazás sem ismert. A Vivo Pad 2 cirka 330 eurós áron került forgalomba, valami hasonlóra számítunk az iQOO Pac kapcsán is.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá