Jony Ive elhagyja az Apple-t, hogy saját céget alapítson

Rengeteg ikonikus eszköz formatervének kiötlője, Jony Ive elhagyja az Apple-t, miután több mint két évtizedet töltött el a cupertinoi vállalat zászlaja alatt. A dizájner felfedte, hogy a következő nagy dobása egy saját kreatív cég alapítása lesz, ami LoveFrom névre fog hallgatni, 2020-ban startol, és sosem találjátok ki, mely másik vállalat lesz az első ügyfelük.

Sir Jonathan Paul Ive-nak – csak hogy teljes nevén nevezzük az úriembert – egyelőre még nincs meg az utódja az almás cégnél. Az olyan személyek, mint Alan Dye, a felhasználói felületet szerkesztő csapat feje, vagy Evans Hankey, az ipari dizájner brigád vezetője közvetlenül a vezérigazgatónak fognak felelni ezután. Jony véleménye szerint ez volt a legmegfelelőbb, és a legudvariasabb időpont a változtatáshoz.

Jony Ive formatervei meghatározó részei az Apple örökségének

Tim Cook a vállalat vezetője azt nyilatkozta nemrégiben, hogy a házon belüli dizájnerei a valaha volt legjobbak, és az Apple továbbra is együtt fog dolgozni Ive-val, csak immáron más feltételekkel. Persze lehet ezt szépíteni, de Jony Ive kilépése mégiscsak komoly változásokat hozhat a befektetőknek és az ügyfeleknek egyaránt. Ive a második olyan fontos alkalmazott, aki elhagyja a céget idén, miután áprilisban Angela Ahrendts a kiskereskedelmi vezető is felmondott, éppen akkor, amikor az USA és Kína között a legkeményebben zajlott a gazdasági háború.

Egy interjúban Ive arról is beszélt mivel szeretne foglalkozni a jövőben. Fontos témakörök számára a viselhető eszközök és a különböző egészségügyi alkalmazások, ezek egyébként az Apple számára is elsődleges prioritásúak lehetnek, amennyiben lassulnak az iPhone eladások. Jony Ive számára a különválás azt jelenti, hogy továbbra is dolgozhat az Apple-nek, de ezentúl nem kizárólag csak nekik, mivel a LoveFrom szabadon elvállalhat más projekteket is, egyéb cégek megbízásából.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá