Jony Ive hivatalosan is távozott az Apple-től

Senkit nem érhetett meglepetésként, hogy Jony Ive elhagyta az Apple kötelékeit, hiszen már jóval korábban bejelentették azt. A híres dizájner régebbi nyilatkozataiban azt állította, ennek ellenére mint külsős továbbra is együttműködik az almás gyártóval, de szeretne több időt fordítani a saját cégére. A korábban meghozott döntés mától formálisan és hivatalosan is életbe lépett, Jony Ive immáron nem része az Apple csapatának.

Ive alapított egy formatervezéssel foglalkozó társaságot régi barátjával, és kollégájával Marc Newsonnal, melyet közösen a LoveForm névre kereszteltek. Az ügyfelek kötött egyébként ott van a cupertinoi Apple is, szóval továbbra is lesz együttműködés a két fél között a jövőben. Ami jóval bizonytalanabb az, hogy kit neveznek ki Ive helyére vezető dizájnernek, már ha kineveznek valakit egyáltalán. Nehéz lesz betölteni olyasvalaki helyét, aki annyi, ma már legendás készüléket tervezett, és amelyek külalakja örökre a kollektív tudatalatti részévé vált.

Mr Ive-ot elcsettintették az igazgatótanács hivatalos oldaláról

Nem mondhatni, hogy a legjobb időzítést választotta Jony Ive a távozásra, hiszen nagyon fontos időszak jön az Apple számára. Egyrészt a cég keményen dolgozik az iPhone 12 modelleken, plusz állítólag az almás csapat a színfalak mögött saját hajlítható okostelefont fejleszt, bár ezt eddig hitelt érdemlően még nem erősítették meg. Nyilván egy olyan óriási vállalat, mint amilyen az Apple is, felkészül a fontosabb vezetők távozására, mégis érdekes lesz látni, hogyan alakul a sorsuk Jony Ive közvetlen segítsége nélkül.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá