Jóval hamarabb jöhet az Asus ROG Phone 5

Egy pár éve már léteznek és nem úgy látszik, hogy el akarnak tűnni. Igen, most a gamer okostelefonokról van szó, amelyek ráadásul idén sokkal korábban érkeznek majd. Példának okáért a Xiaomi már javában nyomatja a Black Shark 4 promóciós kampányát ,ami azt jelenti, hogy a közeljövőben meg is érkezik a kínaiak mobilja. Friss értesülések szerint a tajvani Asus sem szeretne sokat várni a saját válaszával, így idén a megszokottnál jóval hamarabb debütálhat a ROG Phone 4, vagy sokkal inkább 5 – mivel a kínai kultúrában a 4-es szám rossz szerencsét jelent.

Tavaly a ROG Phone 3 júliusban debütált, ám idén jóval hamarabb érkezhet a tajvaniak játékokra kiélezett készüléke. Az értesülés forrása ezúttal nem valami szivárogtató, vagy más technológiai pletykafészek, hanem maga a gyártó, amely a kínaiak kedvenc közösségi oldalán, vagyis a Weibo-n tett közzé egy kedvcsináló képet, a készülékkel főszerepben. A vállalat továbbfejlesztett élményt ígér, ami korlátlan lehetőségeket biztosít majd a játékban. Elég komoly ígéretek ezek, de a ROG Phone-ok általában meg szoktak felelni az efféle kijelentéseknek.

Ami igazán érdekes az, hogy ha a képen a készülék kijelzője látható, akkor jócskán le fognak faragni a megjelenítő körüli keretekből. Két okból is furcsa lenne ez, egyrészt egy játékos mobil esetében nem igazán lényegesek az ilyen formatervi megoldások, másfelől az eddigi ROG mobilok egyikénél sem történt hasonló változtatás. Az is lehet, hogy a render mindössze a bemutatásra váró mobil formáját reprezentálja, ami így nem igazán fog különbözni az elődeitől.

Az előző generáció 2020 harmadik negyedében került forgalomba, az új modell viszont akár jóval hamarabb, 2021 első hónapjaiban debütálhat. Az előrehozott start egyik legfőbb és legvalószínűsíthetőbb indoka a Black Shark brand következő készüléke, amelynek érkezése mellett más konkurensek gamer mobiljaira is számítani lehet a közeljövőben. Vélhetően az Asus nem akar tőlük lemaradni, és szeretne saját alternatívát biztosítani az efféle készülékek iránt rajongók számára. És hogy mire lehet számítani a telefon kapcsán?

Egyértelmű, hogy a mobil burkolata alatt Qualcomm Snapdragon 888 lapkakészlet végzi majd a számításokat, egy vélhetően Full HD+ felbontású képernyő mögött, amely 144 Hz-es képfrissítési rátát kínálhat. Nagyobb képsűrűségben felesleges reménykedni, egy QHD+ felbontású panel csak feleslegesen merítené az akkumulátort, mivel jobban megterheli a grafikus gyorsítót. Arra viszont idén is lehet számítani, hogy egy rakás klassz kiegészítő lát majd napvilágot a mobil társaságában, amelyek tovább fokozzák majd a játékélményt. Nos, mivel megindult a következő ROG Phone és Black Shark készülékek promóciós kampánya, a nagyok közül már csak az új Nubia Red Magic-re várunk, hogy hírt adjon magáról.

Forrás: GizChina

Szólj hozzá