Jóval komolyabb grafikájú játékok érkezhetnek az Apple készülékeire

A WWDC20 alkalmával bebizonyosodott, hogy a cupertinói cég egyre komolyabb hangsúlyt helyezne a játékokra, és nem csak az iOS-en, de a tvOS-en is megjelenhetnek majd a komolyabb címek.

Az Apple nagy lépést tett a high-end játékok felé, amikor bemutatta a legújabb fejlesztői környezetét, amely az A12 és újabb chipekben rejlő tudást hivatott kiaknázni. Ezek nagy teljesítménye már sokkal komolyabb grafikát ígér, bár azért Xbox vagy PS4 színvonalra azért nem kell számítani.

Ezzel egyébként egy újabb Apple TV megjelenését is biztosra vehetjük, hiszen az előző típusban még az A10X chip teljesít, amely már nem kompatibilis az új framework-kel. A WWDC20-on egy videót is kaptunk, amelyen a Shadow of the Tomb Raiderrel (1:41:10) szemléltették a grafikát.

A cég azt irányításra is nagy hangsúlyt fektet, hiszen tavaly az iOS és tvOS 13-ba már bekerült a Sony DualShock 4 és a Microsoft Xbox one kontroller támogatása is, a 14-es verzióban pedig már a PC rajongóknak is igyekeztek kedvezni. Idén ugyanis implementálják a billentyűzet, touchpad és az egér támogatást is, így a stratégiai és a lövöldözős játékok is jóval élvezetesebbek lesznek majd.

Az Apple végül bejelentette a teljesen újragondolt Game Centert is, amely a játékokon belül található, és az achievementekért, illetve az egyéb fícsörökért felelős majd, mint például a multi-user támogatása. Jó úton jár tehát az cég, hogy a termékeit akár játékkonzolként is használhassuk, amely rengeteg felhasználót hozhat még nekik a jövőben.

Forrás: FlatPanelsHD

Szólj hozzá