Jövő évig kitart a Sony Playstation 5 hiány

Senki nem mondhatja, hogy nem lehet venni Sony PlayStation 5-öt, igaz rá kell dobni az eredeti, ajánlott fogyasztói árra legalább 50-70 ezret, de be lehet szerezni azt a nyerészkedőktől, akik a legtöbb apróhirdetéses fórumon és oldalon megtalálhatóak. És akkor mikor lesz végre normális áron konzol? Mikor kerül ki a boltok polcaira? A Sony szerint erre már nem érdemes számítani az idén.

A Sony Group nemrégiben azt nyilatkozta az elemzőknek, hogy a Playstation 5 készlethiány egészen a következő évig ki fog tartani. Ez azt jelenti, hogy az új generációs konzol eladási célkitűzései továbbra is limitáltak maradnak. Amikor a Sony késő áprilisban publikálta pénzügyi jelentését, abból az derült ki, hogy március 31-ig összesen 7,8 millió gépet értékesítettek, és a terveik szerint szeretnének összesen 14,8 millió Playstation 5-öt eladni az idei fiskális év végéig. A számok alapján a konzol remekül fogy, már ahol elérhető, mivel 2020 végéig összesen 4,5 millió masinát adtak el a japánok, globálisan, ami azt jelenti, hogy január és március között az idén 3,3 millió PS5 talált gazdára, nemzetközi viszonylatban.

Na ezek az árak most olyanok, mint a kalóz kódex. Afféle útmutatók…

Egy közelmúltban tartott sajtótájékoztatón a Sony mondjuk egy percig sem tagadta, hogy az egyre növekvő igényt a gép iránt hatalmas kihívás kielégíteni. Mióta a konzol megjelent tavaly novemberben, egyetlen percig sem volt egyszerű fenntartani a készleteket. Ez részben a felvezető-hiány miatt volt és van így, másfelől a hatalmas érdeklődés és igény okán. A japán cég pénzügyi vezetője Totoki Hiroki azt állítja, nem valószínű, hogy az ellátás az idén stabilizálódik. Még ha szert is tesznek több komponensre és még több Playstation 5 kerül legyártásra jövőre, akkor is csak éppenhogy tudják majd tartani a lépést a vásárlók igényekkel. Mondanunk sem kell, a Sony nem nevezte meg azt az időpontot, amikor végre minden visszatérhet a rendes kerékvágásba, és a konzol akár a boltok polcain is megjelenhet. Egyelőre marad a várakozás az előrendelői listán, vagy a ráfizetés a különböző kereskedőknél, akik 230 és a csillagos ég között bármilyen áron képesek áruba bocsátani a next gen gépet. A PS5 egyébként friss infók szerint már jövőre megkaphatja az első ráncfelvarrását, de az ezzel kapcsolatos értesüléseket még senki nem erősítette meg.

Forrás: GizChina

Szólj hozzá