Jövő héten debütál a következő Huawei MatePad táblagép

A Huawei háza táján zajlanak az események, a kínai gyártó útjára indította a P60 Pro és a Mate X3 készülékeket az európai régióban, de ezzel még korántsincs vége az izgalmaknak. Május 18-án, vagyis jövő héten csütörtökön egy új MatePad táblagéppel fognak előrukkolni egy kínai eseményen. 

Egy hivatalos Weibo poszt adja tudtul a világnak, hogy új hardver érkezik a Huawei égisze alatt, habár azt konkrétan nem említi, hogy milyen névre hallgat a készülék. A szóbeszédek szerint a tablet mint Huawei MatePad Air fog megjelenni, de ez egyelőre csak egy előzetes pletyka, még ne vegyétek készpénznek.

A tablet többféle kiadásban is elérhető lesz, néhány modell már meg is kapta a forgalmazáshoz szükséges tanúsítványokat. Értékesíteni fognak egy Wi-Fi Only (DBY2-W00) variánst, és kétféle LTE modemmel szerelt változatot (DBY2-AL00 és DBY2Z-AL00). És milyen hardveres jellemzőkre lehet számítani?

Az ITHome nevű kínai médiaorgánum szerint a Huawei újdonságát Qualcomm Snapdragon 888 lapkakészlet hajtja majd, a készülék energiaellátását pedig egy 8200 mAh kapacitású akkumulátor biztosítja, a telep támogatni fogja a 40 wattos gyorstöltést. A táblagép ára valahol a MatePad 11 (2023) és a MatePad Pro 11 (2022) vételára között alakulhat, 2200 és 3500 jüanba kerültek ezek a készülékek, ami magyar pénzben nagyjából 107 és 171 ezer forintot jelent.

Reméljük, hogy az újdonság inkább az előbbi összeghez közelálló árcédulát kap. Persze a fenti részletek egyikét sem erősítették meg hivatalosan, de mivel nem kell már sokat várni az új Huawei MatePad debütálására, hamarosan minden lényeges információt megtudhatunk. Aznap egyébként új laptop és okosóra is érkezik, tehát nem leszünk híján bejelentéseknek.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá