Jövő héten érkezik az iOS 16.3

Jövő héten érkezik a következő frissítés az Apple okostelefonjaira, vagyis végre befut az iOS 16.3. Az új rendszer számos hibajavítást foglal majd magában, amelyek több eddig tapasztalt kellemetlenséget is orvosolni fognak.

Nemrégiben voltak beszámolók arról, hogy egyeseknek vízszintes csíkok jelentek meg átmenetileg a kijelzőn, mint kiderült ez szerencsére nem a megjelenítő hibája volt, hardveres helyett szoftveres a probléma. Többek között ezt is megoldja majd a frissítés, de javítani fogja a zárolási képernyőt és annak widgetjét is. Támogatást fog kapni a nemrégiben bemutatott és sajnálatos módon Magyarországon továbbra sem forgalmazott második generációs HomePod és a fizikai biztonsági kulcsok is.

Visszatérve a vízszintes vonalakra, az Apple azonosította ezeket, a csíkok az iPhone 14 Pro Max modelleken jelentek meg és okoztak kellemetlen perceket a tulajdonosoknak, de szerencsére ezek csak a telefon ébresztése vagy újraindítása során jelentek meg. Az iOS 16.3 telepítését követően ez a jelenseg meg fog szűnni. A másik idegesítő dolog az volt, hogy a zárolási képernyőn a háttérkép helyett csak feketeség jelent meg, immáron ez is orvoslásra kerül. Az kivont Home Lock Screen widget is visszatér és mostantól pontos állapotot fog kijelezni.

Volt egy olyan probléma is, ami miatt a Siri nem megfelelően reagált a zenei kérésekre, de az új frissítés várhatóan erre is gyógyírt kínál majd nem csupán az iPhone-okon, hanem a CarPlay-en is. Ha minden jól megy akkor az új iOS verzió valamikor kedden vagy szerdán érkezik, pontosan akkor, amikor az Apple az új Mac OS Ventura 13.2 rendszert elkezdi kiszórni a kompatibilis gépekre.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá