Jövő héten megkezdődik az Apple 3 nanométeres chipjének tömeggyártása

Friss jelentések szerint már a jövő héten megkezdődhet az Apple 3 nanométeres lapkakészletének tömeggyártása. A chipek előállítása a TSMC csarnokaiban történik majd.

A DigiTimes új jelentése szerint a tajvani TSMC készen áll a 3 nanométeres chipgyártás beindítására, a legnagyobb megrendelője pedig az Apple lesz, vagyis az almás vállalat  férhet hozzá elsőként a csúcstechnológiához. Az új értesülések valóságalapját az szilárdítja, hogy azok összhangban vannak a korábbi jelentésekkel, ennek megfelelően az Apple látszólag jó úton halad afelé, hogy 2023-ban M2 Pro chippel szerelhesse fel újgenerációs készülékeit.

A szóbeszéd szerint a TSMC december 29-én ünnepséget tart a dél-tajvani tudományos parkban, ahol a buli apropóját a 3 nanométeres chipgyártás beindítása szolgáltatja majd, illetve ezen a jeles rendezvényen fogják ismertetni a gyártás bővítésére vonatkozó terveket. A 3 nanométeres technológiával készülő M2 Pro chip hajtja majd a MacBook 14 és 16 modelleket, illetve belekerül majd a Mac Studio és Mac mini modellekbe is. Nagy valószínűséggel a jövőben érkező, iPhone-okat hajtó A17 Bionic és az M3 chip is 3 nanométeres gyártási eljárással készül majd.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá